Нова метростанция ще бъде изградена между спирките на метрото на

...
Нова метростанция ще бъде изградена между спирките на метрото на
Коментари Харесай

София ще прави нова метростанция с частни средства

Нова метростанция ще бъде построена сред спирките на метрото на бул. " Сливница " и в кв. " Обеля ". Става въпрос за станция " Модерно предградие " заложена при строителството на подземната железница още през 2003 година Тогава обаче парите не стигнали за довършването й.

Столичният общински съвет реши в четвъртък, че спирката ще бъде издигната с на половина частно финансиране. Цялата сума за довършването на станцията е към 24 млн. лева Предвижда се 51% от сумата да бъдат обезпечени от американски фонд, който има желание да строи жилищен комплекс наоколо.

Новата станция ще обслужва сред 7 000 и 10 000 пътуващи всекидневно.

Станция " Модерно предградие " ще даде опция на общинската компания " Метрополитен " да възнамерява по-добре графика на влаковете по двете работещи линии на метрото.

Предвижда се още на мястото да бъде направена и жп гара, която да е последна за влаковете, идващи от Елин Пелин. Сега те стопират на Централна гара. Плановете са до метростанцията да има и автогара. Не е ясно обаче по кое време ще бъдат приключени спирките на влаковете и рейсовете.

" Идеята е зоната да стане един интермодален транспортен възел, в който да има метро, автогара и последна жп гара ", изясни основният проектант на София Здравко Здравков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР