Нова функция в Your Phone поддържа набиране и разговориПотребителите на

Нова функция в Your Phone поддържа набиране и разговориПотребителите на ...

Windows 10 изземва телефонните разговори от Android смартфона.


Нова функция в Your Phone поддържа набиране и разговори

Потребителите на Windows 10 скоро ще получат своя Android телефон на десктопа си (източник: Microsoft Your Phone Companion)

Microsoft продължава да подобрява приложението си Your Phone за Windows 10. За първи път тази програма се появи в майската версия на системата, а през лятото предложи възможност за „огледални” известия от Android на компютъра. Сега е добавена поддръжка на телефонни разговори и набиране на номера.

Новата функция вече е налична във версия на Windows 10, достъпна за членовете на програмата Windows Insider и, според тестващите, работи доста добре, съобщи WindowsLatest. Обновеното приложение Your Phone позволява извършване на разговори с мобилни номера чрез свързване на Windows 10 и смартфон с Android.
още по темата
След активиране на функцията, в приложението се появява елемент „Повиквания” (Calls). Щракването върху него извежда панел с виртуални бутони за набиране и търсене на контакти.

Както се очаква, тази функция ще позволи на потребителите на Android смартфони да извършват и получават обаждания на компютри, работещи с Windows 10. Разбира се, ще са необходими микрофон и високоговорители. Подобна система отдавна е налична в компютрите на Dell, където с нарича Mobile Connect.

Microsoft все още не е направила официално изявление, но изглежда, че телефонната функция ще се появи в Windows 10 следващата пролет. Така компанията се опитва да създаде тясна връзка между най-популярните настолни и мобилни операционни системи – Windows и Android.

Предполага се, че новата функция ще помогне на корпоративните потребители да не се разсейват от екрана на компютъра или лаптопа, за да отговорят на повикване от Android смартфона си. Всъщност обновеният Your Phone е функционален аналог на съвременен кросплатформен месинджър.

Даунлоуд: Your Phone

Източник: technews.bg