Нова функция в Your Phone поддържа набиране и разговориПотребителите на

...
Нова функция в Your Phone поддържа набиране и разговориПотребителите на
Коментари Харесай

Windows 10 изземва телефонните разговори от Android смартфона

Нова функционалност в Your Phone поддържа набиране и диалози

Потребителите на Windows 10 скоро ще получат своя Android телефон на десктопа си (източник: Microsoft Your Phone Companion)

Microsoft продължава да усъвършенства приложението си Your Phone за Windows 10. За първи път тази стратегия се появи в майската версия на системата, а през лятото предложи опция за „ огледални ” вести от Android на компютъра. Сега е добавена поддръжка на телефонни диалози и набиране на номера.

Новата функционалност към този момент е налична във версия на Windows 10, налична за членовете на програмата Windows Insider и, съгласно тестващите, работи сносно, заяви WindowsLatest. Обновеното приложение Your Phone разрешава осъществяване на диалози с мобилни номера посредством свързване на Windows 10 и смарт телефон с Android.
още по тематиката
След активиране на функционалността, в приложението се появява детайл „ Повиквания ” (Calls). Щракването върху него извежда панел с виртуални бутони за набиране и търсене на контакти.

Както се чака, тази функционалност ще разреши на потребителите на Android смарт телефони да правят и получават позвънявания на компютри, работещи с Windows 10. Разбира се, ще са нужни микрофон и високоговорители. Подобна система от дълго време е налична в компютрите на Dell, където с назовава Mobile Connect.

Microsoft към момента не е направила публично изказване, само че наподобява, че телефонната функционалност ще се появи в Windows 10 идната пролет. Така компанията се пробва да сътвори тясна връзка сред най-популярните настолни и мобилни операционни системи – Windows и Android.

Предполага се, че новата функционалност ще помогне на корпоративните консуматори да не се разсейват от екрана на компютъра или преносимия компютър, с цел да отговорят на повикване от Android смарт телефона си. Всъщност обновеният Your Phone е функционален аналог на актуален кросплатформен месинджър.

Даунлоуд: Your Phone
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР