Нова детска градина откриха в Монтана след 30-годишна пауза. Това

...
Нова детска градина откриха в Монтана след 30-годишна пауза. Това
Коментари Харесай

В Монтана откриха нова детска градина след 30-годишна пауза

Нова детска градина откриха в Монтана след 30-годишна пауза. Това се случи с помощта на обединените старания на задгранични, национални и локални държавни и неправителствени организации.
За събитието дойдоха Негово превъзходителство посланикът на Конфедерация Швейцария Денис Кнобел министърът на труда и обществената политика Бисер Петков и заместник-министърът Зорница Русинова, заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, ръководителят на стратегия ЗОВ Ирина Файон и всички народни представители от района.
„ Щастлив съм, че в родния ми град има такава нова детска градина, съобщи министър Петков. Радостното е, че тази постройка ще бъде дом за над 100 деца, които наред с игрите да усвояват познание, умения и привички, нужни за идващ стадий на образование”, сподели още той.
Градината е издигната по плана „ Комплексен метод за ромско включване в община Монтана “, финансиран от Българо-швейцарската стратегия за съдействие по Програма ЗОВ (Здраве и Образование за Всички).
„ Общината е ядрото, тя е водача на колата в този план, съобщи дипломат Кнобел в Монтана. Той посочи, че политиката на програмата е не да подкрепя единствено ромите, а да подкрепя уязвимите групи, а ромите са част от тях.
От своя страна кметът на Монтана благодари на всички, които са подкрепили плана и акцентира, че това е една извънредно добра крачка по пътя на интеграцията и основаване на по-добри условия за деца от уязвими групи.
В строителството на постройката и оборудването на детското заведение са вложени близо 1,2 милиона лева Над 970 хиляди лв. са обезпечени от Българско-швейцарската стратегия за съдействие, а останалите са принос на община Монтана. Общината вложи и към 580 хиляди лв. в построяването на инфраструктура към детската градина и двора й.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР