Нов затвор за 400 осъдени ще се строи в бившите

...
Нов затвор за 400 осъдени ще се строи в бившите
Коментари Харесай

Превръщат в затвор бивши казарми край Дупница

Нов затвор за 400 наказани ще се строи в някогашните казарми край дупнишкото село Самораново, заяви началникът на пандиза в Бобов дол Александър Апостолов, координатор по плана. Финансирането - към 35 благ. лв., е по Норвежкия финансов механизъм, съобщи БНР.

Сега в някогашните казарми при Самораново е затворническото общежитие към Бобовдолския затвор, в което изтърпяват присъда към 100 лишени от независимост с по-лек режим. Освен новия, отговарящ на актуалните условия за изтъпвянане на присъди затвор, в бъдещия комплекс ще се построи и обучителен център за подготовка на фрагменти по защитата на пандизите и експерти за системата за изтърпяване на наказванията - психолози, аминистратори и други

Изгражането на пандиза при Самораново ще стартира до една година. Първоначалният план е бил той да е в общежетието в Казичене, по-близо до София, само че теренът там се оказал несъответствуващ. Засега в Самараново няма реакции от страна на локалното население, само че в селото нямали проблеми със пандизчиите от настоящето общежетие, разяснява кметът Райна Александрова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР