Нов случай на нападнат лекар е регистриран в Многопрофилна болница

...
Нов случай на нападнат лекар е регистриран в Многопрофилна болница
Коментари Харесай

Пиян баща нападна лекарка в Добрич

Нов случай на атакуван доктор е регистриран в Многопрофилна болница за интензивно лекуване (МБАЛ)-Добрич. Това оповестиха от болничното заведение.

На 5 август вечерта по време на дежурство в детско поделение доктор Москова приема дете, което е с хронично заболяване. В продължение на три дни детето е лекувано в дома си и откакто положението му не се подобрило, родителите го водят в болничното заведение. При приема на детето бащата, във очевидно нетрезво положение, атакува доктор Москова и прави опит да я удари. Само намесата на млад мъж по време на случая предотвратява по-тежки последствия. Подаден е сигнал до дежурния в полицията и нападателният татко е арестуван. Мъжът е нанесъл и материални вреди на отделението.Това е следващият случай на експанзия от страна на пациент към доктор, което прави работата на експертите в болничното заведение още по- сложна и рискова.

За последният месец внезапно се е повишил броят на потърсилите незабавна помощ в МБАЛ-Добрич. Част от аргументите за това са летните отпуски на персоналните лекари и специалисите. Само за едно денонощие в края на предходната седмица през Спешно поделение са минали над 100 индивида – 72 възрастни и 36 деца. Два екипа от доктор и здравна сестра дежурят непрекъснато в отделението.

Във връзка с изявления в медиите от болничното заведение показват също, че отделението "УНГ " в МБАЛ-Добрич не е закрито, а е с лимитирана активност.

Практика, прилагана освен у нас е, през летните месеци да няма планов банкет и да не се вършат интервенции. Въпреки това, в отделението непрекъснато има дежурен доктор и медицински личен състав. От 15 септември отделението ще проработи с цялостен потенциал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР