Нов проект на НАТО - EXTRAS, ръководен от изследователски институти

...
Нов проект на НАТО - EXTRAS, ръководен от изследователски институти
Коментари Харесай

Проект на НАТО помага за откриване на експлозиви в градския транспорт

Нов план на НАТО - EXTRAS, управителен от проучвателен институти в Италия и Сърбия, оказва помощ за откриването на експлозиви и предотвратяването на терористични офанзиви в градския превоз в действително време.

Проектът, финансиран от програмата на НАТО " Наука за мир и сигурност " - SPS, употребява лазерна спектроскопия за идентифициране на експлозиви в евентуални терористи.

Проектът стартира през днешния ден в Рим от ENEA (Италианската национална организация за нови технологии, енергетика и стабилно икономическо развитие), Института за нуклеарна просвета Винча в Сърбия, ICT Fraunhofer - Германия, TNO - Холандия, транспортният Оператор на Рим и Съдебна полиция, както и Националният механически университет на Украйна.

Италия е дълготраен покровител и един от основните участници в програмата SPS, като е взела участие в към 30 начинания от 2014 година насам.

Проектът е част от самодейност на НАТО за създаване на система за разкриване на взривни субстанции и скрити оръжия в действително време и за обезпечаване сигурността на всеобщи транспортни инфраструктури като летища, метро и железопътни гари.

Инициативата включва и план за микровълнова сканираща технология, воден от Франция, Украйна и Република Корея. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР