ЖП саботаж в Волгоград Неупълномощени лица предизвикаха излизане от релсите на

...
ЖП саботаж в Волгоград
Неупълномощени лица предизвикаха излизане от релсите на
Коментари Харесай

Товарен влак дерайлира край Волгоград, разрушения с ракети РМ-70 Вампир в Белгород

ЖП бойкот в Волгоград

" Неупълномощени лица " провокираха излизане от релсите на товарен трен покрай Волгоград, в югозападна Русия, оповестиха през днешния ден съветските осведомителни организации, представени от Франс прес.

" Вагонът е дерайлирал на гара Котлубан (...) във Волгоградска област след намесата на неупълномощени лица ", показаха организациите ТАСС и РИА Новости, както и вестник " Известия ".

Според РИА Новости, която се базира на съветските железници, железопътното придвижване е възобновено по едно от двете посоки.

Пожарът в цистерна с гориво и вагон е сподавен, са съобщили за РИА от централата на министерството на изключителните обстановки.

Не бяха дадени детайлности за този случай или за " неупълномощените лица ", които са го предизвикали.

ТАСС съобщи, че пожар в контейнер за гориво и вагон с дървен материал е зародил на гара Котлубан във Волгоградска област, където вагоните на товарен трен са дерайлирали заради външна интервенция. Пожарът е сподавен, цитира организацията съветското министерство на изключителните обстановки,

" В 01:55 на диспечерския пулт на пожарно-спасителната работа е получено известие за пожар в Городишченски регион на Волгоградска област. В село Самофаловка на гара Котлубан се възпламениха цистерна с дизелово гориво и вагон с дървен материал ". Пожарът бързо е сподавен в 03:38 часа, се споделя още в известието, представено от ТАСС.

Град Котлубан се намира на към 300 км от границата с Украйна, а Волгоградска област от време на време е обект на офанзиви с дронове, подхванати от украинската войска, отбелязва Агенция Франс Прес.

В края на април съветските служби за сигурност (ФСС) оповестиха за ареста във Волгоградска област на двама души, обвинени в присъединяване в " терористична " организация и в обмисляне на бомбен атентат в интерес на Украйна.

Русия към този момент упрекна Киев и неговите поддръжници в офанзива против съветската железопътна система.

През декември 2023 година Русия арестува беларусин, обвинен, че е сложил експлозиви, с цел да подкрепи Киев, в два влака в Сибир покрай границата с Китай.

Около седмица по-рано управляващите оповестиха затруднения в железопътния трафик по основната железопътна артерия - Байкал-Амурската автомагистрала, на към 5500 километра източно от Москва. През януари 2024 година съветски следователи оповестиха, че двама младежи са били упрекнати в бойкот в интерес на Украйна след подпалване на железопътно съоръжение.

Атака с РМ-70 " Вампир " над Белгород

Електропровод и двайсет и четири къщи бяха развалени при последното въздушно нахлуване на Украйна над съветския град Белгород, оповестиха през днешния ден съветски представители, представени от Ройтерс.

" Има потърпевш - шрапнел е ранил жена в гръбнака ", написа в " Телеграм " губернаторът на южната съветска Белгродска област Вячеслав Гладков.

Руските системи за противовъздушна защита са унищожили 25 украински ракети РМ-70 " Вампир ", написа съветското министерство на защитата в " Телеграм ".

Информацията не е доказана без значение от Ройтерс.

Поредна дрон офанзива в Украйна

Системите за противовъздушна защита на Украйна унищожиха всичките 18 атакуващи дрона, които Русия изстреля през тази нощ по украинска територия, оповестиха през днешния ден военновъздушните сили на Украйна, съобщи Ройтерс.

Дроновете са свалени над няколко района, в това число Киевска област и региони по продължение на фронта, оповестиха военновъздушните сили в " Телеграм ".

Военновъздушни сили оповестиха още, че Русия е изстреляла балистична ракета " Искандер-М ". Засега не е ясно дали тя е нанесла вреди.

Сирски разиска с американски военни обстановката на фронтовата линия

Снощи украинската войска заяви, че е спряла по-нататъшното нахлуване на съветските елементи при село Лукянци в северната част на Харковска област. Според украинските военни там руснаците са постигнали " непълен триумф ".

Главнокомандващият украинската войска генерал-полковник Олександър Сирски заяви в Телеграм, че е разискал с министъра на защитата на Украйна Рустем Умеров и високопоставени представители на Съединени американски щати военната помощ и ситуацията на фронтовата линия. Те са разговаряли със съветника по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, министъра на защитата Лойд Остин и ръководителя на Съвета на началниците на генералните щабове на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Чарлз Браун. " Говорихме за обстановката на фронта, както и за помощта, от която Украйна се нуждае на бойното поле ", написа Сирски.

Оборудване и муниции от пакета американска помощ на стойност 61 милиарда $, утвърдени през април след траяло месеци наред закъснение заради разногласия в Конгреса на Съединени американски щати, стартира да идва в Украйна, отбелязва Ройтерс
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР