АБУДЖА, Нигерия (AP) — Една вечер през ноември 2020 г.,

...
АБУДЖА, Нигерия (AP) — Една вечер през ноември 2020 г.,
Коментари Харесай

Белязани от войната, ранените войници на Нигерия се бориха да се възстановят на Invictus Games на принц Хари

АБУДЖА, Нигерия (AP) — Една вечер през ноември 2020 година, една година от военната му работа, фантазията на миротвореца Азуегбулам да бъде боец се сбъдна до неочакван край.

Той беше измежду група нигерийски бойци, ситуирани в жестоката контраатака на страната против ислямските екстремисти в североизточния щат Борно, когато против тях беше стреляно с противовъздушно оръжие. Когато пристигнал в схващане, животът му към този момент не бил същият и левият му крайник по-късно трябвало да бъде ампутиран.

Той получи това, което той разказа като късмет да се възвърне, когато се причисли към тима на Нигерия в миналогодишните Invictus Games и завоюва първия златен орден в Африка на двугодишното спортно събитие, учредено преди десетилетие от принц Хари на Обединеното кралство за подкрепяне на рехабилитацията на ранени бойци.

„ Мислех, че не мога да се оправя с живота, само че Invictus ми даде опция да се възстановя посредством спорт “, сподели 27-годишният Азуегбулам за игрите, които са в светлината на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР