Нов политически курс в Нидерландия - подкрепата на страната за

...
Нов политически курс в Нидерландия - подкрепата на страната за
Коментари Харесай

Нов политически курс в Нидерландия: Подкрепата за Украйна е поставена под въпрос

Нов политически курс в Нидерландия - поддръжката на страната за Украйна е сложена под въпрос, оповестява Voice of America.

Неотдавнашната победа на холандската извънредно дясна Партия на свободата, кара специалистите да се замислят дали страната ще продължи да оказва помощ на разкъсваната от война страна. До момента Нидерландия е измежду най-изявените поддръжници на Украйна.

По данни на Института за международна стопанска система в Кил до края на октомври Амстердам е на седмо място по размер на филантропичната и военна помощ за Киев. Страната също по този начин е една от първите страни, оповестили че ще изпратят изтребители F-16. Холандците към този момент изпратиха на Украйна бронирани транспортни средства, зенитно-ракетни системи, танкове и портативни системи за противовъздушна защита.

По време на изборите в края на ноември, Партията на свободата печели повече от всяка друга политическа мощ - 37 от 150 места в Народното събрание. След тази победа водачът й Герт Вилдерс се пробва да сформира съдружно държавно управление, в което да бъде министър-председател. В диалог с кореспонденти в края на ноември нидерландският министър на защитата изрази вяра, че нещата няма да се трансформират в новия парламент. Но Олонгрен също декларира, че се тормози от проруските настроения във групировката, която в този момент заема лидерска позиция, предават от Voice of America.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР