Нов кръг от консултации между партиите и последен опит за

...
Нов кръг от консултации между партиите и последен опит за
Коментари Харесай

Последен опит да се състави кабинет: БСП започват консултации с партиите

Нов кръг от съвещания сред партиите и финален опит за сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание. Този път топката е в ръцете на Българска социалистическа партия. Вчера те одобриха третия мандат от президента Румен Радев с уверението, че ще положат всички старания да създадат кабинет, "който да работи за сигурността и благоденствието на българските жители ". А от през днешния ден сядат и на масата на договарянията с част от парламентарно показаните групи, като първи ще са "Продължаваме Промяната ".
Срещата ще стартира в 10:00 ч. в Народното събрание.
Целта е да се сформира постоянен кабинет с поддръжка на четирите обединения в някогашната към този момент коалиция – „ Продължаваме Промяната”, Българска социалистическа партия, „ Има подобен народ” и „ Демократична България”.
"Все още нямаме претендент за министър председател. Смятаме, че първата по величина партия би трябвало да излъчи претендента. Първото, което ще създадем, е да сложим програмата, която изработихме преди две седмици на масата за диалози. Първи ще поканим "Продължаваме смяната ", тъй като тя е сплотяващото сред трите партии, само че е и опция за възобновяване на връзките ни с досегашните сътрудници в държавното управление ", разяснява през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след приемането на мандата.
"За нас обществената политика остава приоритет, желаеме да останем такива и в договарянията и в бъдещо държавно управление. Имената на министрите ще станат, ясни откакто се споразумеем към направената стратегия ", акцентира още тя.
По отношение на Демократична България Корнелия Нинова не счита, че ще бъде мъчно да намерят общ език, тъй като до момента са работили, съгласно нея, добре, рационално, постоянно са намирали решение на въпроси, които са ги разделяли идеологически. По-скоро сложното е да се откри сечението, положителния звук сред Политическа партия и "Има подобен народ " (ИТН), уточни водачът на Българска социалистическа партия и бе безапелационна, че няма да беседват с ГЕРБ-СДС, "Възраждане " и Движение за права и свободи.
БСП ще има 7 дни, с цел да уточни министър председател и още седмица за състав на възможен предстоящ кабинет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР