Нов жилищен район с площ от 290 акра ще бъде

...
Нов жилищен район с площ от 290 акра ще бъде
Коментари Харесай

Архитекти създават град в града във виетнамския Хо Ши Мин

Нов жилищен регион с повърхност от 290 акра ще бъде построен към дълъг "гръбнак " от дървета и зеленина в най-големия мегаполис във Виетнам - Хо Ши Мин, съгласно архитектите от Foster + Partners.

Наречен Глобалният град, планът включва високи и ниски жилищни здания, в допълнение към учебни заведения, търговски център и медицински заведения.

Оградена от два водни пътя, общността ще включва пет разнообразни квартала, свързани с централен парк и бул., както и поредност от пешеходни мостове, оповестява CNN.

Според Тоби Блънт, старши сътрудник във Foster + Partners, компанията е наследила цялостния проект, само че е била натоварена със задачата да усъвършенства „ интеграцията с природата, като в същото време усилва пешеходната съгласуваност сред другите квартали “.
View this post on Instagram
A post shared by Foster + Partners (@fosterandpartners)

Проектът би трябвало да завърши в границите на четири години, съгласно Masterise Homes - компания за недвижими парцели, която работи в региона.

В прессъобщение ръководителят на Foster + Partners Джерард Евендън акцентира броя на зелените площи в плана, в това число паркове, дворове и градини. „ Дизайнът се стреми да реализира баланс сред биоразнообразието и човешкото благоденствие “, споделя той, наричайки го „ холистичен, резистентен общоприет проект за бъдещето “.

Дизайнът на квартала препраща към архитектурните обичаи на Хо Ши Мин, прочут преди като Сайгон, посредством потреблението на тухли и дървен материал. Югоизточният град е прочут с богатата си композиция от стилове – от френски колониални забележителности, като Операта на Сайгон, до бетонни модернистични жилищни блокове и модерни допълнения към градския контур, като въодушевената от лотос Bitexco Tower.
View this post on Instagram
A post shared by Le Tran Bao Khanh (Tee Le) (@khanhle.1111)

Foster + Partners, която е учредена от известния английски проектант Норман Фостър, е известна с привличащи вниманието планове, в това число кHearst Tower в Ню Йорк и 30 St Mary Axe, известна като "Корнишона ", в Лондон.

Глобалният град е един от няколкото футуристични плана, които компанията създава през последните години, като екипът й сега е ангажиран по проекти, предопределени да съживят градските зони или да основат нови устойчиви общности в гъсто обитаеми градове.

Предложеният от Foster + Partner главен ремонт на централния квартал Slussen на Стокхолм би трябвало да завърши до 2025 година, до момента в който South Sabah Al-Ahmad - нов град, който ще приюти почти 280 000 поданици в Кувейт, се чака да отвори порти през 2040 година

Архитектите работят и по различен план във Виетнам: бизнес центърът VietinBank с две кули отвън Ханой, в северната част на страната.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР