Нов „апокалиптичен“ щам на COVID-19, способен потенциално да убие един

...
Нов „апокалиптичен“ щам на COVID-19, способен потенциално да убие един
Коментари Харесай

Британски учени: Има опасност от нов смъртоносен щам на COVID-19

Нов „ апокалиптичен “ вариант на COVID-19, кадърен евентуално да убие един на всеки трима инфектирани, е „ действителна опция “. С такова предизвестие излязоха водещи учени, консултиращи английското държавно управление за ковид.
Групата за ръководство на изключителни обстановки /SAGE/ показа вероятни сюжети за развиване на ковид. Според техните прогнози бъдещият вид на заболяването може да се окаже толкоз гибелен, колкото Близкоизточния респираторен синдром /MERS/, и да бъде съдбовен в 35% от случаите, акцентира вестникът.
Според специалистите вероятността от разновидност на вируса е изключително висока при най-голямото му разпространяване, което сега се случва във Англия. Освен това този развой може да се форсира на фона на покачвания имунитет към съществуващите варианти.
Учените считат, че през зимата английските управляващи би трябвало да проведат „ бустер имунизация “ на популацията и да сведат до най-малко броя на новите разновидности на COVID-19, идващи от чужбина. В допълнение, те упорстват да се обмисли избиването на животни, в това число норки и даже котки, които могат да придвижват вируса, с цел да се предотврати появяването на мутантния вариант.
Според специалистите бъдещият вариант би могъл да стане резистентен на ваксини, в случай че съчетае характерностите на южноафриканския, кентския /„ алфа “/ и индийския /„ делта “/ вид. В допълнение, този развой, прочут като рекомбинация, може да докара до вирус с „ нараснала заболеваемост и смъртност “.
Учените от SAGE признават, че имунизациите ще продължат да работят, при изискване че няма „ свръхмощна разновидност “, която прави имунизацията доста по-малко ефикасна при блокиране на тежко протичане на болестта, само че това е малко евентуално, съгласно доста специалисти. В същото време съгласно тях би трябвало да се чака спомагателна смъртност на новия вариант, „ защото имунизациите не обезпечават безспорен стерилизиращ имунитет “.
Друг евентуален проблем, който откриват, е потреблението на антивирусни медикаменти за ковид, когато пациентът към този момент е инфектиран. Учените считат, че несъразмерната им приложимост може да докара до появяването на по-мутантни варианти и по тази причина те би трябвало да се предписват единствено в най-тежките случаи.
Експерти и политици предизвестяват: отчетът демонстрира, че държавното управление „ не би трябвало да се отпуска “ на фона на евентуалния завършек на третата вълна от епидемията в Обединеното кралство. „ Препоръките и мненията на SAGE показват простата реалност-все още не сме „ победили “ този вирус “, сподели Филипа Уитфорд, доктор и заместник-председател на парламентарната група за COVID-19.
„ Тази седмица Англия подари единствено първите дози от имунизацията за интернационално разпространяване и в случай че не настъпи бързо повишаване на интернационалното произвеждане посредством продан на познания и технологии, просто ще бъде невероятно да се имунизира света и да се постави завършек на пандемията. Без по-строг граничен надзор рискуваме да внесем устойчиви на ваксини разновидности, до момента в който неконтролираното разпространяване тук може да докара до нов английски вариант “, сподели Уитфорд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР