Носителят на трофея Челси се класира за четвъртфиналите на Шампионската

...
Носителят на трофея Челси се класира за четвъртфиналите на Шампионската
Коментари Харесай

"Челси" обърна "Лил" и оформи осемте най-добри в Шампионска лига


Носителят на трофея " Челси " се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, откакто победи " Лил " с 2:1 с поврат в реванша. Така " сините " от Лондон не престават към идната фаза с общ резултат 4:1 (2:0 на " Стамфорд Бридж " ).

На " Стад Пиер-Мороа " домакините поведоха в 38', когато Бурак Йълмаз се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Жоржиньо. С попадението ветеранът към този момент има три в елиминациите на Шампионската лига и стана най-резултатният турски футболист, задминавайки Арда Туран.
Снимка: Getty Images

" Челси " обаче се съвзе от шока и възвърне равенството в третата минута от добавеното време посредством Кристиан Пулишич. Той е първият северноамериканец с голове и в двата мачa от елиминационен конфликт в шампионата.

През втората част " Лил " пропиля положителни благоприятни условия, разкрили се пред Йълмаз и Ксека, като последният удари и греда.

В 71' гостите реализираха цялостен поврат. Точен бе капитанът Сесар Аспиликуета, който засече с коляно центриране на Мейсън Маунт за крайното 2:1 в интерес на британския гранд.
Снимка: Getty Images

Победата е 32-а за мениджъра на " Челси " Томас Тухел в първите му 50 мача в Шампионската лига. Така немският експерт усъвършенства върха на Зинедин Зидан от 31. Трети в класацията е Пеп Гуардиола.

" Челси " се причислява към " Манчестър Сити ", " Ливърпул ", " Реал " Мадрид, " Атлетико " Мадрид, " Виляреал ", " Байерн " Мюнхен и " Бенфика " в четвъртфиналите на Шампионската лига. Жребият за тази фаза можете да гледате в петък от 13:00 ч. директно по bTV Action с коментара на Валери Генов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР