Носителят на световна титла в хвърлянето на копие Джулиус Йего

...
Носителят на световна титла в хвърлянето на копие Джулиус Йего
Коментари Харесай

Световният шампион Йего е сериозно притеснен за бъдещето на кенийската атлетика заради допинг скандалите

Носителят на международна купа в хвърлянето на копие Джулиус Йего споделя, че кенийските спортисти са напът към " на никое място ", в случай че актуалната вълна от допинг случаи продължи в известната бегаческа нация.

Досега тази година 17 спортисти от източноафриканската страна са били отстранени от Съюза за чиста атлетика за редица нарушавания. Още осем кенийци бяха краткотрайно отстранени, като резултатите от техните каузи са в очакване.

Йего, който завоюва международната купа в хвърлянето на копие през 2015 година, е нервиран от новините за всяка глоба от Съюза за чиста атлетика и прикани повече спортисти да приказват за заплахите от допинга.

" Който се отдава на тези субстанции, би трябвало да се срами от себе си ", сподели Йего пред BBC Sport Africa.

" Трябва да повишим гласа си и да създадем информираност. Ако не приказваме, тогава вървим надолу по доста рисков път. Тогава Кения няма да бъде на никое място в атлетиката. "

33-годишният мъж продължи: “Невежеството е най-лошото нещо, което е умъртвило доста спортисти. Може би някой желае директен път към триумфа. Единственият път към триумфа е сериозното образование. Отговорността е на спортистите тук. "

В отговор на изобилието от позитивни допинг резултати, включващи нейни спортисти, министър от държавното управление споделя, че Кения ще стартира " сериозна война против допинга ".

" Ще криминализираме допинга до равнища, които не можете да си визиите. Ще бъдем доста, доста сурови ", сподели Абабу Намуамба, секретар на кабинета по въпросите на младежта, спорта и изкуствата.

" Кения е доста горда спортна нация. Ние се гордеем, че сме спечелили в света, само че победихме света, играейки чисто. Искам всички ние да кажем " не " на допинга. "

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР