Носителите на 6 латиноамерикански награди Грами идват за първи път

...
Носителите на 6 латиноамерикански награди Грами идват за първи път
Коментари Харесай

Gente De Zona на фестивала Франкофоли


Носителите на 6 латиноамерикански награди Грами идват за първи път в България

Кубинските регетон майстори Gente De Zona се причисляват към Имани, LP, Gims, Bon Entendeur, Shouse, La Caravane Passe и Елена Папаризо за най-големия франкофонски фестивал в света – Франкофоли в Пловдив на Гребната база на 16 и 17 юни.

Превърнали се от улична рап групировка в световноизвестно дуо Alexander Delgado Hernández и Randy Malcom Martínez – Gente De Zona, идват в България за първи път за Франкофоли 2023, a датата на концерта им в у нас, 17 юни, е и първата за тяхното настоящо европейско турне. Дуетът се появява на музикалната карта през 2013 година с „ Yo Quiero (Si Tu Te) “, в която взе участие Pitbull. Но „ Bailando “, мега шлагерът на Енрике Иглесиас от 2014 година с тяхно присъединяване, прави дуото разпознаваемо на интернационално равнище, като видеото към песента събира близо 3 милиарда гледания!

В продължение на десетилетие и половина любопитно проучване и рационализиране на разнообразни звуци, Gente De Zona към този момент могат да се похвалят като носители на шест латиноамерикански награди „ Грами “, записват с реализатори като Марк Антъни, Кайли Миноуг, Талия, Питбул, Дженифър Лопес и други

Песента им „ Patria y Vida, печели две награди Latin Grammy през 2021 и провокира гражданска война и митинги от страна на кубинския народ в и отвън Съединените щати. Последният им албум „ Menor a Mayor “ е публикуван през април 2022 година

Можете да последвате Gente De Zona тук:

 www.gdzoficial.com,www.instagram.com/gentedezona/,www.facebook.com/gentedezona/  и www.twitter.com/GdZOficial/

Билетите за Франкофоли са в продажба в мрежата на Eventim.bg, Еpaygo.bg и на касите на EasyPay в цялата страна. Последни вести и програмата по дни за фестивала е на:

 www.francofoliesbg.com и https://www.facebook.com/francofoliesbg.

Френският фестивал се организира на Гребната база в Пловдив. Събитието е част от програмата „ Наследство 2023 “ на Фондация „ Пловдив 2019 “ и се реализира с общителната поддръжка на Община Пловдив и с медийното партньорство на Радио ENERGY и Радио и Телевизия CITY.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР