Нощта в палатковите лагери в столицата е преминала спокойно, без

...
Нощта в палатковите лагери в столицата е преминала спокойно, без
Коментари Харесай

Спокойна нощ в палатковите лагери

Нощта в палатковите лагери в столицата е минала умерено, без произшествия и провокации. Блокирани остават кръстовищата на площад " Независимост ", пред Ректората на Софийския университет, както и на Орлов мост, оповестява БНР.

Протестиращите на Орлов мост описаха, че е имало провокация - двама души пробвали да издърпат и изхвърлят в резервоар знамето на Европейски Съюз, само че опитите им са били осуетени. Съдействие са оказали чиновници на КАТ.

Обстановката е спокойна, само че през нощта също имало провокация, двамата млади мъже са се пробвали да изхвърля знамето на Европейския съюз, само че преди този момент са влезнали в " потребна консултация " и с протестиращите пред ректората, описаха очевидци.

" Минаха оттука с вербална експанзия. Започнаха доста мощно. Разпалиха полемика, която много дълго продължи. Започнаха от ден на ден разпалено да ни атакуват и по тази причина се наложи да викнем полиция. Обадихме се на 112 и служителите на реда дойдоха. Веднага взеха нещата в свои ръце - дръпнаха ги встрани, записаха им данните, а също и от нас, хората записаха санкции за техните дейности. След това всичко завърши - те се върнаха спокойно и умерено, а ние си останахме тук ", описа Владимир Петров.

Затова и протестиращите упорстват Министерство на вътрешните работи да извършва отговорностите си и да охранява деянията им. Валентин Митев от лагера на Орлов мост съобщи:

" Това е публично мероприятие и би следвало да бъде охранявано по Закона за Министерство на вътрешните работи. В началото на блокадите имаше всяка вечер непрекъснато защита. Съгласен съм, че полицията изнемогва и няма фрагменти, макар че имаме най-вече служители на реда на глава от популацията в България, само че това си е чисто нарушение на закона. Оставили са няколко индивида от КАТ - Пътна полиция, които при проблеми споделят, че те не могат да вземат отношение. Да, спомагат ни, доколкото могат да респектират някой дразнещ, само че не е същото ".

За през днешния ден не е оповестена изненадваща обсада на институции, само че протестиращите са в очакване да има такава.

Хората не останаха безучастни и към случая с потърпевшия представител на контрапротеста. Според някои от тях тях станалото " не е прелестно ", само че съгласно други е допустимо " на някои хора не са издържали нервите и си го е получил за това, което е правил през годините ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР