Норвежкият скиор Александър Омод Килде е с извадено рамо и

...
Норвежкият скиор Александър Омод Килде е с извадено рамо и
Коментари Харесай

Александър Омод Килде е с извадено рамо и травма на прасеца след зловещото си падане във Венген

Норвежкият скиор Александър Омод Килде е с извадено рамо и рана на прасеца, само че се е разминал без счупени кости при тежкото си рухване по време на вчерашното втурване за Световната купа във Венген, оповестиха от норвежкия отбор.

Килде изгуби надзор върху ските си метри преди финала и се заби в защитните ограждения, което наложи изнасянето му от пистата благодарение на хеликоптер и се смяташе, като по-късно същия ден носителят на Световната купа за сезон 2020/21 е бил опериран.

" Няма фрактури, само че той е контузен. Най-вероятно той няма да се състезава повече през тази зима. ", съобщи лекарят на Новегия Марк Якоб Страус.

Самият Александър Омод Килде пък разгласява фотоси от леглото си в болничното заведение, в които е в компанията на своята другарка Микаела Шифрин и написа следното: " Спортът може да бъде жесток, само че не преставам да го обичам ".

Припомняме ви, че рухването на Килде беше вторият тежък случай във Венген единствено в границите на няколко часа, откакто ден по-рано Алекси Пинтуро също пострада по време на супергигантския слалом, като двете събития накараха треньорът на Германия Кристиан Швайгер да дефинира календара в Световната купа като " безразсъден ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР