Норвежкият гросмайстор Магнус Карлсен спечели Световната купа по шахмат за

...
Норвежкият гросмайстор Магнус Карлсен спечели Световната купа по шахмат за
Коментари Харесай

Магнус Карлсен спечели Световната купа в Баку

Норвежкият гросмайстор Магнус Карлсен завоюва Световната купа по шахмат за първи път в кариерата си.

На финала на шампионата в Баку лидерът в международната класация надигра индийския вундеркинд Рамешбабу Прагнанандаа с 2,5:1,5 точки. В двете партии по типичен шахмат двамата гросмайстори направиха ремита, само че в първата среща по интензивен шахмат 32-годишният Карлсен съумя да запише победа с черните фигури на 47-мия ход. Веднага по-късно с белите той стигна до реми, което му бе изцяло задоволително, с цел да преодолее 18-годишния индиец.
 Защитник на Ливърпул издържал против Карлсен повече от Бил Гейтс
Защитник на Ливърпул издържал против Карлсен повече от Бил Гейтс

Трент Алексанър-Арнолд направил 17 хода против " шахматния Меси "

На трето място приключи представителят на Съединени американски щати Фабиано Каруана, който победи с 3:1 точки Ниджат Абасов от Азербайджан.

Карлсен е петкратен международен първенец в класическия шахмат, четирикратен международен първенец в ускорения шахмат и шесткратен международен първенец в блица и държи непроменяемо първото място в международната класация на ФИДЕ от 2011 година насам. За успеха си на Световната купа той ще вземе 110 000 щатски $ от общия награден фонд от 1 834 000 милиона $, до момента в който финалистът Прагнанандаа ще получи 80 000.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР