Норвегия заяви, че Русия е отговорна за нарушаването на джи

...
Норвегия заяви, че Русия е отговорна за нарушаването на джи
Коментари Харесай

Норвегия: Русия е нарушила GPS сигналите по време на учение на НАТО

Норвегия съобщи, че Русия е виновна за нарушаването на джи пи ес сигналите по време на военното обучение на НАТО в региона, което приключи предходната седмица, съобщи Франс прес.
 
" Знаем, че е открито нарушение на сигналите сред 19 октомври и 7 ноември, което е пристигнало от съветските сухопътни сили на полуостров Кола " в Северозападна Русия покрай Норвегия, се споделя в изказване на норвежкото министерство на защитата.

В неделя финландският министър председател Юха Сипиле към този момент загатна за нарушаването на сигналите, което по думите му е било " съвсем несъмнено съзнателно " и е затруднило някои пътнически полети. Той сподели, че е допустимо станалото да е дело на Русия. Москва съобщи през вчерашния ден, че това са безпочвени обвинявания.
 
Нарушаването на джи пи ес сигналите значително съответства с учението на НАТО " Трайдънт джънкчър ", което протече в Норвегия от 25 октомври до 7 ноември и беше най-голямото обучение на алианса от Студената война насам.

 
Подобно нарушение на джи пи ес сигналите в същия регион имаше и по време на съветското военно обучение " Запад " през септември 2017 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР