Нормандският формат е в същата задънена улица както и Минските

...
Нормандският формат е в същата задънена улица както и Минските
Коментари Харесай

Пренаписване на украинските задължения от Минск - или разговор с глухонеми

Нормандският формат е в същата задънена улица както и Минските съглашения. Вчерашните деветчасови диалози, които завършиха късно през нощта и не дадоха никакви резултати, потвърдиха още един път това.

И в случай че си мислите, че Сергей Лавров, чието самообладание беше изпитвано през вчерашния ден от английската му сътрудник, е единственият, който на вятъра трябваше да си губи времето и красноречието, грешите.

Заместник-ръководителят на президентската администрация Дмитрий Козак през вчерашния ден също организира дълъг диалог с глухонемите. Стигна се до такава степен, че трябваше да прибегне до помощта на Кеймбриджския пояснителен речник на британския език, с цел да убеди сътрудниците си, че понятията „ консултация “ и „ разискване “ носят съответното семантично натоварване, а не нещо друго.

И че защото споразуменията от Минск плануват пряк контакт сред Киев и представителите на ЛДНР, то не може да има различен, различен формат за това. Клаузите на " Минск-2 " категорично споделят, че провеждането на всички дейности, планувани в съглашението, би трябвало да се правят в съгласие с представителите на ЛДНР.

И фактът, че Зеленски „ не е подготвен да седи на една маса с терористи “, не е причина да се пренаписват отговорностите, които той и страната му са поели въз основа на подписан от тях интернационален контракт.

Прави усещане, че позицията на Киев се споделя както от Берлин, по този начин и от Париж, които също показват безусловно отвращение за осъществяване на споразуменията от Минск, освен напълно, само че даже най-малко техните съществени параметри. И това, надлежно, води така и така сложната обстановка в още по-голяма невъзможност.

Най-обидното и цинично във всичко това е, че Русия, единствената, която в действителност поставя всички старания да спомага за осъществяването на тези „ споразумения”, които към този момент станаха „ алегория во язицех “, постоянно се трансформира в основния обвинен за неизпълнението им.

Именно в тази връзка е тъпо, че полемиките се организират в закрит формат. Сигурен съм, че би било потребно да се покаже онлайн по какъв начин Киев целеустремено саботира осъществяването на Минските съглашения, а представителите на Франция и Германия намерено го прикриват и предизвикват.

Както и демонстрацията на обстоятелството, по какъв начин подписалите и „ гарантите “ търсят някакви, даже напълно дребни пропуски в текста на споразуменията, благодарение на които се надяват да се отклонят от осъществяването на отговорностите си или най-малко за следващ път да забавят и отсрочат процеса по тяхното осъществяване, Сигурен съм, че това ще подейства отрезвяващо, в случай че не на всички, то на доста.

От друга страна, целият този уморителен маратон на въртене в кръг цели едно нещо: да принуди Русия първа да се отдръпна от преговорния развой. Това би разрешило дефинитивно и окончателно да я назначат за основния провинен. И във всичко.

Ние обаче сме търпеливи хора. И няма да дадем подобен подарък на никого. Затова „ сътрудниците “ не би трябвало да разчитат на триумф да ни изкарат от себе си. Нека най-сетне да се срещнат с текста на споразуменията. За да не се показват в същата нелицеприятна светлина, както направи през вчерашния ден Англия. Иначе идващия път нашият Дмитрий Козак ще би трябвало да пояснява наличието и смисъла на това, което се случва към този момент осма година, не по речника, а по писмеността.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР