Номинираният от ПГ на ПП ГЕРБ за министър-председател Даниел Митов

...
Номинираният от ПГ на ПП ГЕРБ за министър-председател Даниел Митов
Коментари Харесай

Даниел Митов върна мандата

Номинираният от ПГ на Политическа партия ГЕРБ за министър-председател Даниел Митов върна на президента Радев мандата за сформиране на кабинет.

" Направихме почтено и намерено изпитание да сформира кабинет, бяхме готови с екип. За мен надменно отхвърлиха диалози с нас, да не бавим по никакъв метод и се отзоваваме, следваме Конституционната процедура и връчваме назад мандата ", съобщи Даниел Митов, който бе в президентството с Десислава Атанасова.

Президентът Радев им благодари. В околните дни ще публикация по кое време ще връчи мандата на втората по числедост парламентарна група - тази на " има подобен народ ".

" България има потребност от устойчиво държавно управление, с цел да изведе страната от рецесията ", съобщи президентът.

ГЕРБ получи мандата от президента на 20 април, откакто показа своя проектокабинет. Изпълнителната комисия на партията взе решение в 7,30 часа през днешния ден да върне мандата. Решението бе оповестено рано сутринта от премиера в оставка Бойко Борисов в живо включване от вкъщи му дружно с номинирания за министър председател Даниел Митов, Томислав Дончев и Десислава Атанасова.Това става откакто " ИТН " и " Демократична България " отхвърлиха да се явят на съвещания с тях.



Премиерът в оставка акцентира, че се преценява с решението на Изпълнителната комисия на партията за връщане на мандата. Той предвижда, че партията на Слави Трифонов също ще върне мандата и няма да могат да създадат изборите. " Ако това е задачата им - да създадат доживотно служебно държавно управление, това е към този момент директна офанзива на демокрацията ", съобщи Борисов.

Оттук нататък президентът би трябвало да връчи мандата на " ИТН ", а те в 7-дневен период да предложат държавно управление. В противоположен случай президентът би трябвало да реши коя ще е третата политическа мощ, която ще получи мандата. Ако и тя не успее да образува държавно управление, се отива към длъжностен кабинет.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР