Нивото на депутатите достигна своите дъна. В предишните две Народни

...
Нивото на депутатите достигна своите дъна. В предишните две Народни
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Крайният потребител няма да види намаление на цените на природен газ


Нивото на депутатите доближи своите дъна. В предходните две Народни събрания имаше интерес към работата на народните представители. Влязоха нови партии, имаше нови стремежи, имаше напредък към интереса на обществото. Този вид държание беше пропуснат, само че има нов представител, който запълва този ваккум. Така коментира бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев напрежението в Народното събрание през днешния ден сред народен представител от " Продължаваме промяната " и водачът на " Възраждане ".

Керемдчиев разяснява и предлагането на " Булгаргаз " Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) газът да поевтинее с малко над 13% от през днешния ден. 

Да не бъда неприятен оракул, само че няма да има намаляване на цените към крайния консуматор. Предишните упования бяха нарастване и на другите енергоизточници. Интерконекторът с Гърция ще докара азерски газ, който е по-евтин. Посещението на министъра на енергетиката на Азербайджан беше значимо, тъй като беше признат освен на равнище министри, само че и от премиера и президента. Основното намаляване, което можем да чакаме е от азерския газ. Но крайният консуматор няма да види понижение, уточни зам.-външният министър. 

Терминалите за полутечен газ са доста малко и бързо се построяват нови. Европа се пробва за 10 месеца да навакса това, което е пропуснала за години. светът изгуби тези години, неочаквайки да се случи това, което се случи, добави още той. 

Няма да има дефицит на електричество, на парно, на вода за нашите семейства. Заради войната в Украйна, колкото и да е покрай нас, няма да имаме усложнения с доставките на енергоизточници и хранителни артикули, само че те ще бъдат на доста висока цена. Инфлацията доближи 14%, което е много тревожда цифра. Говори се че ще стигне до 20%, добави още Керемедчиев. 

Бившият заместник-външен министър разяснява и обстановката с украинските бежанци у нас. 

Бях на границата сред Украйна и Унгария, за да видя по какъв начин се спратвят те. Унгарските управляващи бяха създали съвършена организация. Така че за 2 минути бежанците да бъдат ориентирани. Съгласен съм с президента, че изтървахме златна опция да интегрираме тези хора. Голяма част от тях не остават в България. С тези, които остават ние се отнасяме по доста позорен метод, означи още Керемедчиев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР