Нивата на водата в частите на Южна Украйна, които бяха

...
Нивата на водата в частите на Южна Украйна, които бяха
Коментари Харесай

Водата в наводнените райони на Украйна започва да се оттегля

Нивата на водата в частите на Южна Украйна, които бяха наводнени след разрушаването на язовир, намиращ се под контрола на Русия, стартират да спадат, оповестиха представители на украинските управляващи.

" Тридесет и пет обитаеми места остават наводнени на десния бряг, 3763 къщи са под вода, само че водата последователно се отдръпва ", съобщи Олександър Прокудин, шеф на Херсонската военна администрация.

Наводнението, провокирано от пробива на стената на язовир " Каховка " в ранните часове на вторник, принуди хиляди хора да избягат, наруши водоснабдяването и породи опасения за екологична и филантропична злополука.

Прокудин съобщи, че равнището на водата в неговия район е спаднало приблизително 5,38 до близо 5 метра в границите на вчерашния ден.

Той съобщи, че 2 588 души са били евакуирани от Херсонска област.

Организация на обединените нации изпрати филантропични конвои в района по-рано в петък, съгласно обява от администрацията.

Колегата на Прокудин в Николаевска област, Виталий Ким, също съобщи, че " равнището на водата там е почнало да спада ", цитира БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР