Nitto ATP Finals, полуфиналКаспър Рууд – Андрей Рубльов 6-2 6-4

...
Nitto ATP Finals, полуфиналКаспър Рууд – Андрей Рубльов 6-2 6-4
Коментари Харесай

Мечтаният сезон на Рууд продължава с финал в Торино


Nitto ATP Finals, полуфинал
Каспър Рууд – Андрей Рубльов 6-2 6-4


Финал на Ролан Гарос, край на US Open и край на Nitto ATP Finals – 2022 на Каспър Рууд продължава да става все по-впечатляваща.

Норвежецът надигра Андрей Рубльов с 6-2 6-4 на полуфиналите в Торино, с цел да си обезпечи мач за трофея с Новак Джокович.

Каспър показва неизменност от главната линия, до момента в който противникът му през днешния ден изигра най-слабия си дуел за конкуренцията.

Единственият по-колеблив миг за Рууд бе при 2-5 във втория сет, когато сервираше за триумфа, само че при втория си късмет не позволи неточност:

„ Понякога е мъчно, тъй като всичко се развива отлично, даже прекомерно добре. Така си мислиш, че можеш да направиш каквото искаш с топката и може да се надцениш на моменти, “ разяснява той обстановката.

„ Андрей пласира положителни ретури, беше нападателен от форхенд. За мой шанс при 5-4 сервирах с нови топки, което оказва помощ. Знаех, че имах преимущество от два пробива, не се стресирах прекомерно доста. “

Това бе едвам втората победа на Каспър над Рубльов в пет дуела. Единствената предходна също пристигна в Торино – трисетов триумф в груповата фаза преди година.

„ Няколко пъти отнесох сериозен пердах от Андрей, тъй че е прелестно да взема реванш, “ уточни Рууд. „ Не сме играли от предходната година – не желая да пресилвам, само че наподобява ми върви против него в Торино. “

23-те непредизвикани неточности на руснака против единствено 8 на противника му бяха основни за оформянето на крайния резултат. Сега пред норвежеца стои тежко тестване – конфликт с Новак Джокович:

„ Той е тенисист, който няма съвсем никакви недостатъци. Но е човек. Имаше превъзходна година… само че е човек. Загуби от Руне преди две седмици на финала в Париж. “

„ Не е като да играе тези финали всеки ден от кариерата си – сигурен съм, че и той ще усеща малко напрежение. Може и да съм по-напред в ранглистата, само че се усещам като новобранец. Печелил е пет пъти и съм гледал всеки от тях по малкия екран. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР