Nitto ATP Finals, групова фазаТейлър Фриц – Рафаел Надал 7-6(3)

...
Nitto ATP Finals, групова фазаТейлър Фриц – Рафаел Надал 7-6(3)
Коментари Харесай

Фалстарт за Надал в Торино и мечтан дебют за Фриц


Nitto ATP Finals, групова фаза
Тейлър Фриц – Рафаел Надал 7-6(3) 6-1


Nitto ATP Finals не е шампионатът на Рафаел Надал и единствено мач след началото на тазгодишното издание на шампионата Матадора към този момент няма право на неточност, в случай че искаш да приключи сезона като №1 в света.

Тейлър Фриц се намираше в кошмарна форма през последните месеци, само че показва превъзходна игра и дебютира на Финалите с влиятелен триумф – 7-6(3) 6-1 над Рафа.

Докато за Тейлър това е първа топ 3 победа, испанецът губи три следващи дуела за пръв път от 2009 година – тогава позволи провали във всеки от дуелите в групата в Лондон, а преди този момент бе отстъпил и в полуфинала в Берси.

Американецът освен сервираше безупречно, само че и диктуваше по-голямата част от точките с форхенда си. Надал по този начин и не откри дълготраен излаз от тази обстановка, като постоянно грешеше, заставен да рискува.

Въпреки преимуществото на Фриц, носителят на 22 трофеи от Големия шлем стигна до тайбрек. Началото там обаче не бе това, на което той би се надявал – откри с първата си двойна неточност в мача, след което пресили форхенд и изостана с 0-3. Нямаше място за поврат – 7-6(3).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР