Нито един празник не минава без украсяване на масата за

...
Нито един празник не минава без украсяване на масата за
Коментари Харесай

Идеи за декорация на масата

Нито един празник не минава без накичване на масата за хранене, без украса тя няма да е задоволително тържествена. Красиво декорираната маса основава приятна и радостна конюнктура и ще очарова гостите, тя е приятна и за елементарното приятелско събиране, а даже и за неделния обяд със фамилията.

Ако желаете да създадете средиземноморска атмосфера на масата за хранене, поставете в средата една купичка от дърво, цялостна с разнообразни ядки и стафиди, и една – цялостна с нарязани на четвъртинки лимони.

Украсете масата с миди и морски камъчета, с цел да придвижите гостите си в атмосферата на Средиземноморието. За лятото е изключително подобаваща декорацията в бяло и синьо. Покривката може да е в тези цветове, чиниите да са бели, а чашите – сини.

Ако на масата ще бъдете единствено вие и половинката ви, използвайте за основа бяла завивка, върху нея сложете по-малка в кондензиран червен цвят. Поръсете розови листенца върху масата, наложително сложете ароматни свещи и най-красивите чинии и чаши.

 Идеи за украса на масата

Много ефектно наподобява, в случай че очаквате посетители и до чинията на всеки има картонче с името му, написано с доста изящни красиви букви. Красиво ще наподобява масата ви, в случай че я украсите с цветя, само че не във ваза, а повърхностно пръснати по масата. Друг вид за декорация са дребни стъклени купички, в които да плува откъсната главичка на цвете.

Основният принцип на съчетаването на чиниите с покривката е, че в случай че покривката е релефна и многоцветна, чиниите би трябвало да са гладки и едноцветни.

Салфетките от плат покачват качеството на декорацията на масата ви. Ако те са в цвят, който е непосредствен до този на покривката или същият, това ще направи масата още по-изискана. Можете да декорирате масата със салфетки от плат в цвят, който контрастира на цветя на покривката.

Пръснатите по масата корали и разнообразни мъниста ще трансфорат масата в същинска празнична софра, която ще зарадва гостите с типа си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР