Nissan разкри първите подробности за новия си технологичен подход X-in-1,

...
Nissan разкри първите подробности за новия си технологичен подход X-in-1,
Коментари Харесай

Nissan X-in-1 : В името на оптималната ефективност

Nissan разкри първите детайлности за новия си софтуерен метод X-in-1, който има за цел обединяването в един модул на обособени съществени съставни елементи на задвижващата система на напълно електрическите (BEV) или електрифицираните (e-POWER) модели на марката, като крайната цел е постигането на оптимална успеваемост на задвижването.

От Nissan споделят, че задвижващите системи при бъдещите BEV и e-POWER модели на марката ще споделят модули и сами по себе си ще бъдат модулни, което съгласно изчисленията на компанията ще докара до 30% понижение в разноските (в съпоставяне с 2019 година) за създаването и производството на съставените елементи до 2026 година.

В момента Nissan разполага с два прототипа, създадени въз основата на технологията X-in-1- един за 100% електрически модели (3-in-1) и един за електрифициран (5-in-1), като според от предназначението, в един модул са интегрирани електромотор, инвертор, генератор и други.

Модулната идея X-in-1 дава обещание също по този начин понижение в общото тегло на колите, опция за бързо консолидиране на нови електромотори и други, като от Nissan чакат равнене на цените на e-POWER пазарните си оферти с тези с класическо ДВГ до 2026 година.

В края на предишния месец, Nissan разгласи, че до 2030 година ще стартира на пазара , 19 от които ще бъдат с напълно електрическа задвижваща система.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР