Ниският ръст е свързан с увеличен риск от диабет тип

...
Ниският ръст е свързан с увеличен риск от диабет тип
Коментари Харесай

Високи или ниски? Ето кои хора са най-застрашени от диабет тип 2

Ниският растеж е обвързван с повишен риск от диабет вид 2. Това сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес.
По-високият с 10 сантиметра растеж се показва в приблизително 41% по-малък риск от диабет за мъжете и 33% по-малка възможност от диабет за дамите. Авторите на проучването са взели поради също други фактори, като възраст, метод на живот, учебен ценз и обиколка на талията.
Изследването обхванало 3 000 германци на възраст сред 35 и 65 години, подбрани измежду 27 000 участници в широкомащабно здравно изследване. Става въпрос за наблюдателно проучване, което употребява статистически данни, само че не открива причинно-следствена връзка.

Заключенията са по-категорични за участниците с " обикновено тегло ", при които с 10 сантиметра по-високият растеж е обвързван с 86% по-малък риск от диабет за мъжете и с 67% по-малка възможност от диабет за дамите.
Това може да се дължи на по-ниско равнище на мазнините в черния дроб и на по-добър кардиометаболитен профил, разясниха учените. Резултатите от проучването са оповестени в Diabetologia.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР