Нищо особено не се е случило и няма да се

...
Нищо особено не се е случило и няма да се
Коментари Харесай

Денков за приема на бежанци: Нищо не се е случило и няма да се случи

" Нищо изключително не се е случило и няма да се случи. "

Това сподели министър председателят Николай Денков по време на парламентарния блиц надзор. Така той отговори на въпрос на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов, който за следващ път повдигна тематиката за това, че страната ни се е договорила с Австрия да приема бежанци по отношение на влизането ни в Шенген.

" Страхуваме се да не би инцидентно Денков да превърне България в най-големия бежански лагер. Може да се превърнем в буферен бежански лагер е периферията на Европа ", сподели Костадинов.

Премиерът напомни, че Дъблинското съглашение е подписано през 2007 година и е променено през 2013 година

" Правителството не е приемало никакво друго обвързване, с изключение на да реагира задоволително бързо по дъблинското съглашение. Не са обсъждани никакви бройки. Ще продължим да работим както до момента, до момента в който няма смяна. Всичко, което е договаряно, е обвързвано със настоящето съглашение ", сподели още Денков.

Костадинов обаче посочи, че до момента дъблинският правилник не се е ползвал прецизно.

" Няма потребност да плашите българските жители. Нищо изключително не се е случило и няма да се случи ", сподели още Денков.

Той посочи, че измененията в дъблинския правилник, които се разискват ще оказват помощ на българската страна да не бъде наводнена, тъй като бежанците би трябвало да бъдат разпределяни заслужено. Докато съгласно Дъблинския правилник те остават в граничните страни, каквато е и България.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР