Нищо не прави родителите по-щастливи при дълги пътувания с кола

...
Нищо не прави родителите по-щастливи при дълги пътувания с кола
Коментари Харесай

Децата вече спят по-безопасно в колите, но не в целия свят

Нищо не прави родителите по-щастливи при дълги пътувания с кола от спящите им деца. Поне в Европа и Северна Америка децата пътуват все по-безопасни в колата. Това не на последно място се дължи на триумфа на конференцията „ Защита на децата в колите “, за която специалисти от всичките пет континента се срещат в TÜV Süd за три дни всяка година, с цел да разискват най-новите проучвания.

Фокусът на конференцията в края на предходната година в централата в Мюнхен бе проблем, с който множеството родители са осведомени - децата желаят и би трябвало да спят по време на пътуването, само че прекомерно изправеното им седене затруднява заспиването. Новите концепции за сядане в автоматизирани или самостоятелни транспортни средства би трябвало да разрешават леко легнало състояние без боязън от съществени ограничавания за сигурност като рисковото гмуркане под защитния колан.

Във всеки случай спомагателните седалки и обтегачите на коланите са наложителни. Докладите от проби с детски седалки също демонстрираха практическо значение. Преди всичко тези седалки на борда които са обърнати обратно би трябвало също да не престават да имат високо равнище на отбрана. Въпреки това, до момента в който задните седалки нормално са безвредни места за деца, производителите на коли поставят множеството от напъните си за подобряването на предните седалки.

Въпреки тази рецензия, обсъжданите въпроси акцентират общото високо равнище на сигурност на децата в огромна част от Европа и Северна Америка. От Китай, въпреки това, беше обявено, че даже няма общонационални единни правила за закопчаване на деца. Там са обезпечени единствено към седем % от децата в колите. Обичайният способ е да се седи в скута на възрастен. И до момента в който злоупотребата с защитни колани понижава в страните с висок % на сигурност, то е безпределно публикувано в разрастващите се пазари.

Все още нещата наподобяват тъмно, когато става въпрос за отбрана в рейсовете. В тях нормално няма задоволително свободно място за общоприетите детски седалки. Работна група от Испания подхваща първите стъпки за подготовка на интернационалните регулации от Икономическата комисия за Европа (ИКЕ), организация на Организация на обединените нации.

Дискусиите за нови манекени и тестови процедури имат непрекъснато място в работата на интернационалната конференция. От една страна, това включва проби за утвърждение на детски седалки съгласно наредбите на ECE и съгласно американските разпореждания. Много отчети в тази посока са свързани с краш проби в действителни каросерии на коли. Няколко презентации подчертаха цената на сходни проби върху столчета за кола при действителни, на практика условия за проучване.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР