Нищо не мога да върна. Всеки ден минавам от там

...
Нищо не мога да върна. Всеки ден минавам от там
Коментари Харесай

Убиец получи 8 месеца условно

" Нищо не мога да върна. Всеки ден минавам от там и се сещам за случката. Не мога да преживея това, което се случи " - думите са на 66-годишният асеновградчанин Тодор Кехайов, изречени пред пловдивския областен съд. Изправиха го да дава отговор за тежка злополука, при която почина лидер на лек автомобил. Кехайов призна виновността си и получи наказване от 8 месеца условно с 3 година изпитателен период. Разделя се и с книжката си за 15 месеца.

Трагичният случай стана на 26 октомври м.г. На отбивката за кариерата на село Мулдава Кехайов, който работил като водач на камион, не спрял на знак " Стоп " и блъснал кола, която се движела по пътя Асеновград-Кърджали. Зад кормилото бил 63-годишният Костадин Атанасов, който на 11 ноември умрял в болница от пострадванията си. Обвиненият за злополуката направил всичко по силите си, с цел да окаже помощ на потърпевшия, като след произшествието алармирал за станалото.

Според направената експертиза причина за случая било само държанието на Кехайов. " Относно наказването, считам че би трябвало да бъде несъмнено при баланс на смекчаващи и отегчаващи виновността условия, т.е. към междинния размер ", съобщи прокурор Борис Мендев. Той уточни положителните характеристични данни на подсъдимия, само че и нарушаванията на Закона за придвижването по пътищата, за които е глобен. Адвокатът на потърпевшите се съгласи с него и не изиска по-високо наказване.

" Той е неосъждан, в преклонна възраст и е с влошено здравословно положение - диабетик е и постоянно влиза в болница ", сподели защитничката на Кехайов Къймет Шилева. Тя посочи, че мъжът има 45 години стаж като водач на камион и изиска наказване под минимума, очакван от закона.

Наказанието на Тодор Кехайов предстои на обжалване в 15-дневен период пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР