Нинова се ядоса на служебния кабинет, че са си оставили

...
Нинова се ядоса на служебния кабинет, че са си оставили
Коментари Харесай

БСП против удължаване на бюджета, канят партиите на разговори между двете четения


Нинова се ядоса на служебния кабинет, че са си оставили малка врата за покупката на Грипени

Българска социалистическа партия не може да одобри предлагането на служебния кабинет да удължение бюджета. „ Притеснени сме за закона за бюджета. Радев разгласи, че ще даде време на партиите в Народно събрание да договарят за държавно управление, през това време Народно събрание да одобри най-важните закони ”, сподели ръководителят на социалистите.   Нинова посочи, че кани парламентарните групи на диалози, с цел да се създадат промени и да се реализира единодушие какво да се усъвършенства сред първо и второ четене за бюджета.

Тя акцентира, че това се е направило в края на 2021 и тогава се е получила „ добра разлика ” в обществена посока сред препоръчаното и утвърденото от Народно събрание.

Исканото от кабинета удължение на Бюджет 2022 съставлява заледяване на приходите при увеличаващи се цени, това не е задоволително, акцентира Нинова.

Тя съобщи, че нито една страна не си разрешава да замрази разноските за заплати и поддръжката за стопанската система при тези тежки условия. „ Служебният кабинет е единственият, който предлага такова решение в Европа ”, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия.

На въпрос от къде ще дойдат спомагателни пари тя съобщи: „ Прочетохме при показване на закона от служебния кабинет, че Министерство на финансите си оставя отворени малки врати за капиталови планове. Това значи, че служебният кабинет е оставил пари за финансиране на самолетите Грипен. Ето от кое място ще дойдат пари, уточни Нинова, визирайки проектите на кабинета за рационализация на армията. „ Утре комисията по защита ще гледа тези капиталови планове. Двете оферти са две – за Грипен-и и Ф-16. Сега замразяват приходите, обричаме хората на апетит и мраз, само че има малка врата по какъв начин следващата година да се финансират Грипени ”, акцентира Нинова. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР