Никой в ​​Русия дори не обмисля идеята за използване на

...
Никой в ​​Русия дори не обмисля идеята за използване на
Коментари Харесай

Никой в ​​Русия дори не обмисля идеята за използване на ядрени оръжия в Украйна

Никой в ​​Русия даже не обмисля концепцията за потребление на нуклеарни оръжия, сподели прессекретарят на президента Дмитрий Песков, разяснявайки публикуваните на Запад клюки за вероятни дейности на Москва по отношение на военната спецоперация в Украйна.

Журналист на американската телевизионна компания PBS твърди, че съветският водач Владимир Путин в изказването си за началото на интервенцията твърди, че Русия ще употребява нуклеарни оръжия, в случай че се намеси трета страна. " Не, аз не мисля по този начин. Но той сподели много изрично, че не би трябвало никой да се намесва. Ако извършите това, ние имаме всички благоприятни условия да предотвратим това и да накажем всички, които ще се намесят “, цитира ТАСС отговора на Песков на британски.

След това прессекретарят на президента беше помолен „ от името на Русия да изключи опцията за потребление на нуклеарно оръжие “ по време на специфична военна интервенция в Украйна. „ Никой не обмисля потреблението, даже самата концепция за потребление на нуклеарно оръжие “, акцентира Песков. Както означи прессекретарят на президента, съветската страна „ не се съмнява, че дилемите на специфичната военна интервенция в Украйна ще бъдат изпълнени “. „ Но всеки резултат от интервенцията, несъмнено, не е основа за потреблението на нуклеарно оръжие. Имаме идея за [националната] сигурност [на Русия], която доста ясно споделя, че единствено при положение на опасност за съществуването на страната, нашата страна, можем да я използван. И в действителност ще използваме нуклеарни оръжия, с цел да премахнем опасността за съществуването на страната ни “, сподели Песков. „ Нека да разделим тези две неща. Говоря за съществуването на страната и специфичната военна интервенция в Украйна. Те нямат нищо общо един с различен “, добави прессекретарят на съветския водач.

Миналия четвъртък стана известно, че Белият дом е образувал екип за отработване на дейностите на Съединени американски щати при положение на хипотетично потребление на нуклеарно оръжие от Русия против един от съдружниците на Вашингтон в подтекста на военната интервенция на Русия в Украйна. Миналия вторник Кремъл дефинира изискването за потребление на нуклеарно оръжие от Русия.

През май 2021 година ръководителят на Стратегическото командване (STRATCOM) на въоръжените сили на Съединени американски щати, адмирал Чарлз Ричард, съобщи, че Съединените щати не вършат разлика сред стратегически и тактически нуклеарни оръжия и всяко потребление на нуклеарни оръжия ще има стратегически последствия. Месец по-рано Москва упрекна Вашингтон, че развива уменията за потребление на американски нестратегически нуклеарни оръжия (NSNW), ситуирани в Европа в границите на по този начин наречените взаимни нуклеарни задачи на НАТО, което директно опонира на правно обвързващите условия на Договора за Неразпространение на нуклеарни оръжия. През февруари Москва изрично отхвърли концепцията за лимитирана нуклеарна война, насърчавана от Вашингтон.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР