Николета Костадинова е в болница с огнестрелна рана на крака

...
Николета Костадинова е в болница с огнестрелна рана на крака
Коментари Харесай

Граничарка от Средец е простреляна при екшън с мигранти

Николета Костадинова е в болница с огнестрелна рана на крайници

Служителят на ГПУ-Средец Николета Костадинова бе простреляна при нов екшън с мигранти край границата.

Инцидентът е станал през вчерашния ден рано сутринта, заяви в Средец шефът на Гранична полиция основен комисар Антон Златанов, който дойде, с цел да награди сътрудниците си от мобилната група, предотвратили по-сериозна ескалация.

Николета Костадинова се намира в УМБАЛ-Бургас, има огнестрелна рана в крайници, само че за благополучие е в положително общо положение. Какво тъкмо се е случило описа старши комисар Антон Златанов:



" Касае се за преживелица, при която група от 6 мигранти са минали нелегално границата. Колегите се насочиха по информация, хванаха следата, с помощта на полицейско куче.

Водачът на кучето - старши служител на реда в ГПУ-Средец Николета Костадинова, се озова директно зад група и стартира гонене. Останалите сътрудници организират заградителни мероприятия.
При застигането им в горичката колежката издава неколкократни команди „ Стой, полиция! ”, „ Стой, ще изстрелвам! ”. Те не се подчиняват и Костадинова вади служебното оръжие и стреля предупредително във въздуха.


Целта е реализирана - групата застава на място. Единият от мигрантите обаче се обръща и до момента в който Никол Костадинова държи с едната си ръка кучето, а с другата револвера, той я блъска.
При рухването ѝ на земята оръжието създава изстрел, който я уцелва в крайници.


Тя е добре, в болница е. Няма терзания, с помощта на лекарите всичко е наред. Тя се държи като че ли се е обола с игла. Тя е героят на вчерашния ден.

Заради това всички, взели участие в интервенцията, са получили парични награди " , сподели старши комисар Антон Златанов.

Участвалите в преследването на мигрантите десетима чиновници на Гранична полиция бяха наградени на публична гала. Ето ги и тях:

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР