Николай Колев е управляващ директор и председател на УС на

...
Николай Колев е управляващ директор и председател на УС на
Коментари Харесай

"ФЬОНИКС Фарма" – предпочитаният партньор за здравни услуги в България

Николай Колев е ръководещ шеф и ръководител на УС на " ФЬОНИКС Фарма " от 01.10.2017. От началото на 2019 е ръководител на УС и на Българската асоциация на търговците на едро с медикаменти (БАТЕЛ).

" ФЬОНИКС Фарма " е част от PHOENIX Group, чието седалище се намира в Манхайм, Германия. PHOENIX Group е водещ фармацевтичен търговец в Европа и оперира в 27 страни, в които работят 37 140 чиновници. Компанията предлага неповторимо географско покритие в цяла Европа, разполагайки със 163 дистрибуционни центъра и има жизненоважен принос за цялостното опазване на здравето, достигайки до 150 млн. пациенти в аптеки годишно.
" ФЬОНИКС Фарма " обезпечава 100% национално покритие на територията на България с помощта на своя дълготраен професионален опит и складовите си бази, ситуирани в 4 основни точки в страната (София, Пловдив, Бургас и Велико Търново). Складовете разполагат с към 10 000 палетоместа, 180 от които на температурен режим в хладилни камери. Поради възходящия бизнес през 2019 предстоят вложения в разширението на съществуващата складова база в град Пловдив, както и построяването на нов, по-голям склад за преддистрибуция в град София.
Нашите клиенти получават доставки най-малко два пъти дневно, а задачата ни е да подсигуряваме надеждна и сигурна доставка на медикаменти в цялата страна. Това е допустимо с помощта на нашата добре построена логистична мрежа, която се обслужва от 157 товарни автомобила.
Към днешна дата сполучливо работим с към 3000 клиента – аптеки и лечебни заведения, и 400 колегата производители. Разнообразното ни портфолио от артикули съдържа над 10 500 артикулa. В началото на 2019 добавихме към него производители като GlaxoSmithKline и Bristol-Myers Squibb. Ексклузивни представители сме на марки, пазарни водачи в своите категории – GeloMyrtol, GeloRevoice, Nasic, Neo-angin и други
" ФЬОНИКС Фарма " създава и софтуерни артикули, които са тясно свързани с ръководството на фармацевтични обекти, като хранилища на едро, аптеки и дрогерии. Със своя аптечен програмен продукт " Аптека Експерт " ние сме пазарен водач. С все по-голям фокус върху дигитализацията, компанията ни основава сполучливо и софтуерни решения за своите чиновници, клиенти и сътрудници.
Компанията резервира своята лидерска позиция по пазарен дял измежду търговците на едро в България и през 2018, с 22% (общ фармацевтичен пазар) по данни на IQVIA, като всяка поредна година реализираме обилни растежи на продажбите. Нетният ни оборот за 2018 възлиза на 709, 966 млн. лв..
" ФЬОНИКС Фарма " като част от PHOENIX Group разполага с ресурсите и знанията да продължи да се развива сполучливо и през 2019 и да продължи да бъде сигурен и благонадежден сътрудник на аптеките, лечебните заведения и пациентите в България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР