Николай и Евгения Баневи са завели дело за морални вреди

...
Николай и Евгения Баневи са завели дело за морални вреди
Коментари Харесай

Баневи съдят Гешев и заместниците му за 60 000 лв.

Николай и Евгения Баневи са завели дело за морални вреди и упорстват да получат 60 000 лева обезщетение от основния прокурор Иван Гешев и петимата му заместници, оповестява в. „ Сега ". Изданието се базира на юрист Михаил Екимджиев, който съставлява Баневи.

Поводът за делото е писмото на Гешев и заместниците му до 67 европейски институции, в което наред, че се оплакват от напън, те се хвалят и с неприключили каузи, измежду които и това против Баневи. " Това е надменно корист с права и нарушаване на презумпцията за невиновност ", считат Баневи.

" Този иск изобличава юридическата мизерия и моралната неплатежоспособност на управлението на българската прокуратура. Индиректно той е и оценка за кадровата политика на Висшия правосъден съвет, който позволява такива хора не просто да стават прокурори, а да заемат управителни позиции макар условието на закона всеки магистрат да има високи профисионални и морални качества ", разяснява Екимджиев.

Според исковата молба писмото на Гешев и заместниците му е в „ чудноват халюцинационен епистоларен род " и Баневи напълно неоснователно са забъркани в него. В писмото си Гешев се оплаква от напън и тормоз от другите управляващи и сочи аргументите - многото каузи против „ известни олигарси ".

Прокурорското писмо изрежда делата против Баневи, Васил Божков, Цветан Василев, Пламен и Атанас Бобокови, Миню Стайков, Маринела и Ветко Арабаджиеви.

За Баневи е записано следното: „ виновни за длъжностни присвоявания в изключително огромни размери, довели до банкрут на едни от най-големите индустриални предприятия в България, пране на пари в размер на 1.5 милиарда лева; данъчни закононарушения в изключително огромни размери и присъединяване в проведена незаконна група ".

Според Баневи подтекстът, в който са сложени е позорящ. Те сочат изразите „ олигарси " и „ считани от обществото за недосегаеми за правоохранителните органи ".

Според тях и като ги назовават „ виновни " за закононарушения, това се равнява на отговорни, т.е. наказани с финален правосъден акт, какъвто против тях няма. И това нарушава презумпцията, че са почтени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР