Николай Генов е шампионът на шампионите в Колоездачния празник на

...
Николай Генов е шампионът на шампионите в Колоездачния празник на
Коментари Харесай

Колопразникът на София: Любителите на велосипедния спорт се събраха в Западния парк

Николай Генов е първенецът на първенците в Колоездачния празник на София. В натоварения от надпревари велосипеден уикенд представителят на пловдивския клуб „ Цар Симеон “ завоюва двата най-авторитетни старта. Генов първо отнесе в събота конкуренцията в обичайното Изкачване на Витоша от Бояна до х. Офелиите, а през днешния ден сграбчи златото и в Критериума при елитните състезатели от Колоездачния празник на София.

Днес, за втора поредна година феновете на велосипедния спорт се събраха в актуализирания неотдавна от Столична община Западен парк, където още веднъж се проведоха редица надпревари, забавни съревнования и интензивности. В проявата можеха да вземат участие всички лицензирани състезатели и фенове, като дължината на една обиколка бе 950 м.

Тази година велопразникът прерастна в интернационален с присъединяване на състезатели от Северна Македония. Част от най-хубавите български отбори и колоездачи също застанаха на старт, което придаде класа и непредвидимост на конкуренцията.

Освен колоездачните съревнования, празникът предвиждаше още доста музика, градски спортни изяви и забави. На специфични щандове и палатки се демонстрираха най-новите трендове при велосипедите, имаше опция за проби на байковете, а децата можеха да се срещнат с методите за безвредно каране на колело.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР