Никога в мое присъствие с г-н Цветанов не е говорено

...
Никога в мое присъствие с г-н Цветанов не е говорено
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Никога в мое присъствие с Цветанов не е говорено за преференции

„ Никога в мое наличие с господин Цветанов не е говорено за преференции. ГЕРБ очевидно имат вътрешни недоразумения ”. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините ”.

По думите му зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е бил в стаята на Движение за права и свободи за къс диалог за машинното гласоподаване и ЦИК.

„ В Изборния кодекс има по-важни промени от преференциите. Преференциите са значими. Но доста по-важно е да демократизираме изборния развой – да дадем опция на тези 2 млн. души, които по една или друга причина напуснаха България, да им дадем опция да гласоподават. Движение за права и свободи имаме предложение в тази тенденция. Защо преференциите са по-важни от това, че не може да се пропагандира на майчин език? ”, попита Аталай. „ Преференциите в този Изборен кодекс са въведени от 2007 година Първата година са взели участие 24%, на идващите – 51%, на последните – 34%. Онова очакване на обществото да взе участие интензивно в преференциалния избор е минало пика си и се е схванало, че в този си тип преференциите не са друго с изключение на деформиране на изборите ”, съобщи Аталай.  

Относно кворума в Народното събрание, Аталай съобщи: „ Задължението за кворума е на ръководещите, дневният ред е на ръководещите. От нас не могат да чакат за кворум ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР