Ники Минаж отказа да изнесе концерт в Саудитска Арабия. Основанието

...
Ники Минаж отказа да изнесе концерт в Саудитска Арабия. Основанието
Коментари Харесай

Ники Минаж отмени концерта си в Саудитска Арабия

Ники Минаж отхвърли да изнесе концерт в Саудитска Арабия. Основанието ѝ е, че в страната сега няма тъждество сред хората и правата на дамите и представителите на ЛГБТИ общността са потъпкани.

Певицата почнала да се интересува от проблемите в Саудитска Арабия и съобщи, че се афишира в цялостна поддръжка на всички, които страдат от несправедливите закони. В страната към момента има разделяне сред мъже и дами, а най-страшно е ситуацията при към момента неомъжените или неженени младежи.

Макар неотдавна някои от законите да бяха отстранени – към този момент дамите имат право да карат кола, както и да участват на спортни събития, въпреки всичко има места, в които към момента се ползват ограничавания.

Отказът идва откакто Организацията за отбрана на човешките права посъветва Минаж да анулира концерта си в страната. След като певицата взима поради рекомендацията, от организацията декларират, че това е образецът, който всички би трябвало да следват.

„ Благодарни сме на Ники Минаж за вдъхновяващото решение да откаже на режима в Саудитска Арабия, който просто желае да я употребява “, съобщи шефът Тор Халворсен.

Минаж, която трябваше да изнесе концерт на 18 юли, призна, че доста е желала да зарадва своите почитатели, само че е по-важно да изрази твърдо мнение по проблемите на дамите и ЛГБТИ общността.

Фестивалът, в който певицата беше поканена да взе участие, е едно от огромните събития в Саудитска Арабия. Участие са декларирали още Дженифър Лопес и Марая Кери.

Източник: tialoto
Снимка: Reuters
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР