Ник Кирьос за поредна година пропусна целия клей сезон и

...
Ник Кирьос за поредна година пропусна целия клей сезон и
Коментари Харесай

Рейдът продължава: Кирьос ще спори с Мъри за място на финала в Щутгарт!

Ник Кирьос за поредна година пропусна целия клей сезон и се завърна след двумесечна пауза за конкуренциите на трева. Австралиецът откри акцията си на шампионата в Щутгарт при започване на седмицата, като упованията към него на трева както постоянно са високи, тъй като неколкократно е заявявал, че е най-хубавият играч върху този тип настилка. Двойковият първенец от АО досега преодоля съпротивата на Иржи Лехечка и Николос Басилашвили, с цел да доближи етапа на четвъртфиналите, където в финален дуел от програмата за днешния ден в немския град срещна Мартон Фучович, който през вчерашния ден в профил третия подложен Хуберт Хуркач.

Канберецът изигра следващия си мощен мач в хода на седмицата, като началният му удар още веднъж беше на висота и съумя да записва 85% извоювани точки на първи сервис, което способства и за обстоятелството, че не посрещна нито един брейкбол за целия конфликт. Развоят на събитията значително беше надалеч от завладяващ, само че унгарецът с представянето си в своите подавания остави положителни усещания за началния си удар, преди в последна сметка дуелът да приключи по допустимо най-неприятния метод, откакто Фучович бе заставен да се откаже прибързано заради травма в региона на гърба и по този начин Кирьос стигна до успеха след 7:6(3) 3:0 и отричане. С триумфа си международният номер 78 се класира за полуфиналите, където в опит да откри място в мача за купата ще премери сили против някогашния номер едно Анди Мъри, който по-рано през днешния ден надделя Стефанос Циципас.

Началото на дуела предопредели какво можем да чакаме и сервиращите безпроблемно печелиха своите подавания. Първи вълнуващи мигове видяхме чак в деветия гейм, когато международният номер 55 беше изправен пред угрозата да инкасира пробив, само че вкара поредно отлични сервиси, с цел да станем очевидци на тайбрек в идните минути. Кирьос на няколко пъти в срещата изрази своето неодобрение по отношение на ракетата си и не изглеждаше изключително предан на протичащото се, но изцяло опроверга тези убеждения в дългия гейм, откакто фрапантно повиши равнището си на ретур и подкрепят от неточности на противника взе задатък от минибрейк, който употребява безупречно, записвайки откриващия сет на сметката си.

В паузата сред обособените елементи Фучович употребява правото си да изиска медицински таймаут и извика доктор на корта, който му направи масаж в региона на гърба, само че резултатът от интервенцията привидно не даде никакви окуражителни знаци за унгареца. Докато,,лошото момче на тениса " трупаше неимоверно точки от сервис при започване на втория сет, то международният номер 55 изпитваше съществени компликации с осъществяването на начален удар и откакто бе продънен, стигна до тежкото решение да се откаже, а с това австралиецът триуфмира и се класира за полуфиналите по пътя към купата в Щутгарт.

Come back stronger, Marton
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР