Ник Кирьос рядко е поставял тениса на първо място през

...
Ник Кирьос рядко е поставял тениса на първо място през
Коментари Харесай

Кирьос: Правя нужното, за да се поставя отново в позиция да спечеля Голям шлем

Ник Кирьос рядко е поставял тениса преди всичко през живота си и това му пречеше да реализира огромните триумфи, за които постоянно е имал нужните качества. Определено обаче виждаме едно доста по-различно негово лице от началото на 2022-ра и мощните резултати не закъсняха. Австралиецът реализира редица победи над топ играчи и изцяло справедливо доближи до финала на тазгодишния Уимбълдън, където беше спрян от Новак Джокович. Кирьос не скрива, че провалянето е било сериозен удар за него, но в същото време претърпяното в Лондон го е предиздвикало да желае още веднъж да има късмет да се бори за сходен трофей, а ето какво тъкмо описа някогашният номер 13 на последната си конференция:

Определено загубата в този мач боли. Откакто за пръв път съм докоснал ракета, то моите треньори постоянно са ми повтаряли, че няма по-голямо достижение от това да вдигнеш трофея на Уимбълдън. Имах действителната опция да извърша тази цел, само че се провалих и не беше елементарно за приемане. Наясно съм, че финалите в шампионатите от Големия шлем не идват по никакъв начин елементарно за останалите играчи, които не са Федерер, Джокович и Надал.

Смятам, че това беше моята златна опция, а на всичкото от горната страна имах и сет преднина. Бих направил толкоз доста неща по друг метод, в случай че мога да преиграя този мач, единствено че виждам да се съсредоточвам в сегашното и да направя нужното, с цел да се слага още веднъж в сходна позиция. Смятам, че се оправям с тази задача и моят екип ми оказва помощ доста в преследването на тази цел.

Понякога дадени играчи печелят купа от Шлема или Мастърс, след което влизат в неприятна серия за идващите шест месеца. Не искам да съм като тях. Искам да бъда от тези състезатели, които го одобряват за нещо обикновено и не престават по същия метод. Прозорецът до идната " мейджър " конкуренция не е изключително огромен и ще се възползвам оптимално от него.

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР