Коалицията ГЕРБ-СДС ще вкара повече депутати в 50-ото Народно събрание

...
Коалицията ГЕРБ-СДС ще вкара повече депутати в 50-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Маркет Линкс: ГЕРБ-СДС получава 80 депутски места, а ПП-ДБ - 55

Коалицията ГЕРБ-СДС ще вкара повече депутати в 50-ото Народно заседание по отношение на броя им в предходното. Тя ще има 80 депутати, по отношение на 69 в 49-ото Народно заседание. При Движение за права и свободи се чака растеж - от 36 на 41 мандати. Така двете политически сили могат да съберат 121 депутати за болшинство в Народното събрание. При ПП-ДБ има спад - от 64 народни представители до 55 в бъдещия парламент.

Това демонстрират резултатите от национално изследване на " Маркет Линкс ". Изследването е поръчано от бТВ и е извършено измежду 1007 лица над 18 година в страната в интервала 27 април - 09 май 2024 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

ГЕРБ-СДС е първа политическа мощ, ползвайки се с поддръжката на 26% от гласоподавателите.
ПП-ДБ е втора - със 17,7%. Трети са Движение за права и свободи - с малко над 13% поддръжка. След тях са " Възраждане " с няколко стотни разлика, а Българска социалистическа партия е на пето място - с 8%.

От " Маркет линкс " чакат парламент с пет политически сили, тъй като съгласно изследването " ИТН " няма да премине 4%-ната преграда (получава 3.2%). Новосъздадената коалиция " Солидарна България " на Мая Манолова и Ваня Григорова ще получи под 2%, тъй като са влезнали късно в предизборната борба.

Според изследването ГЕРБ-СДС още веднъж ще има шестима евродепутати. ПП-ДБ ще вкарат четирима, " Възраждане " - трима, Движение за права и свободи - двама, толкоз ще има и Българска социалистическа партия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР