Григор Димитров от няколко дни насам се намира в Рим

...
Григор Димитров от няколко дни насам се намира в Рим
Коментари Харесай

Григор: Преди винаги имаше нещо, което ме буташе надолу, но сега съм на друг етап в кариерата си

Григор Димитров от няколко дни насам се намира в Рим и още на следващия ден му следва да излезе в първия си дуел от конкуренцията в италианската столица, където ще премери сили с Йошихито Нишиока, който надигра на същия шампионат с 6:1 6:0 през 2020-та година. Българинът загатна, че физически проблеми са го спряли от това да се показва на оптимално равнище до момента през клей сезона, само че все още към този момент всичко наподобява наред със международния номер 10, който даде малко изявление за локалната телевизия SuperTennis, в което описа на какво се дължи напредъка му през последната година и се опита да изясни какви качества са нужни, с цел да бъдеш измежду най-хубавите тенисисти на планетата.

Здравей, Григор! Добре пристигнал още веднъж в Рим! Играеш чудесно от края на предишния сезон насам. Какви промени внесе в тениса си и в самия теб?

- Не знам, има прекалено много промени, за които да приказвам. Просто правя своята работа по най-хубавия метод вероятен метод. Най-важното в нашия спорт е да се увериш, че прекарваш нужния брой часове в тренировки, с цел да можеш да се представяш по най-благоприятен метод на корта. Истината е, че на моменти имах шанс, само че в същото време играех добър тенис и реализирах чудесни резултати, което в този момент ми разрешава да имам малко по-лесна скица и по този начин да спестя известни старания на тялото си

Харесвам доста възможностите си и не съм спирал да имам вяра в своята игра, само че постоянно имаше нещо, което ме сръчкваше понякога и ме буташе надолу. В момента обаче съм на подобен стадий от кариерата си, че мога да се концентрирам само към това да се усъвършенствам и се надявам да реализира още по-добри резултати.

Известната имитация гласи, че обсесията постоянно ще победи гения. Съгласен ли си с това и би трябвало ли да бъдеш захласнат от тениса, с цел да достигнеш до върха?

- Да, би трябвало да си захласнат с всясно едно свое занятие, в случай че искаш да си сполучлив в него. Същевременно имам вяра, че не е единствено до обсесията, а най-много до хубавичко работа. Трудът постоянно побеждава гения. Да, геният ти оказва помощ да побеждаваш, само че не това ще ти се случва най-често и границата е доста тънка, като всеки един състезател има собствен личен метод да реализира задачите си. В нашият спорт е в действителност мъчно, тъй като дадена седмица може да се развие съвършено, а по-късно да влезеш в серия от загуби през идващите 4-5 седмици. Точно в това се крие очарованието на тениса за мен, защото всичко е един непрекъснат развой, който не стопира, до момента в който не решиш дефинитивно да се оттеглиш от спорта.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР