Авиокомпанията Райънеър (Ryanair) обяви днес, че е постигнала рекордна печалба

...
Авиокомпанията Райънеър (Ryanair) обяви днес, че е постигнала рекордна печалба
Коментари Харесай

Предпазлив оптимизъм: Ryanair ще опита да не вдига цените на билетите за лятото

Авиокомпанията " Райънеър " (Ryanair) разгласи през днешния ден, че е постигнала рекордна облага през финансовата година, завършила през март 2024 година Затова компанията показва " внимателен оптимизъм ", че ще резервира на същите равнища или ще увеличи леко цените на самолетните билети за пиковия летен сезон, съобщи Ройтерс. 

Ирландският нискотарифен транспортьор показва във финансовия си доклад, че облагата му се е нараснала с 34 на 100 по отношение на миналата финансова година до 1,92 милиарда евро. Тази сума е малко над прогнозите на анализатори, интервюирани от компанията, които смятаха, че облагата й ще доближи до малко над 1,9 милиарда евро.

През януари няколко онлайн портала стопираха да оферират билети за полетите на нискотарифната самолетна компания. Това стана след години на напрежение сред " Райънеър " и редица онлайн резервационни платформи за самолетни билети. Нискотарифният авиопревозвач ги дефинира като " пирати " и ги упреква в налагане на високи спомагателни такси на клиентите, които купуват самолетни билети посредством тях, показва " Файненшъл таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

На този декор при започване на годината самолетната компания намали своята прогноза за облага след облагане с налози на сред 1,85 милиарда евро и 1,95 милиарда евро.

Ирландският авиопревозвач разгласи също, че до края на юли самолетостроителната корпорация " Боинг " (Boeing) ще му достави с 23 по-малко нови самолета от контрактуваното. 

" Райънеър " е най-голямата европейска самолетна компания, на база брой превозени пасажери, показва Ройтерс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР