Експерти регистрираха щети на територията на Славянската петролна рафинерия в

...
Експерти регистрираха щети на територията на Славянската петролна рафинерия в
Коментари Харесай

Русия призна за повредена рафинерия след украинска атака в неделя

Експерти записаха вреди на територията на Славянската петролна рафинерия в Краснодарския край, която преди ден беше атакувана от украински дрон . Това заяви за ТАСС Едуард Труднев, шеф по интегрираната сигурност на групата компании Славянск ЕКО.

Мащабът и размерът на вредите следва да бъде открит, сподели той.

Труднев добави, че специалистите са открили уязвимости в защитните качества на Славянската рафинерия и имат намерение да работят за отстраняването им. " Току-що организирахме среща за обмисляне на отбрана на нашия цех, взехме това под внимание и ще работим върху този въпрос ", сподели той.

На 19 май компанията заяви, че, заредени с разрушителни детайли. Според ръководителя на Славянския регион Роман Синяговски шест дрона са паднали на територията на рафинерията . За да се откри къде може да са паднали отломките и дали има вреди, е осъществено цялостно проучване на цялата повърхност на завода. Не породиха пожари. Компанията заяви, че рафинерията е спряла активността си. Министерството на защитата на Русия също заяви, че силите на Противовъздушна отбрана са свалили 57 дрона на украинските въоръжени сили над Краснодарския край през нощта на 19 май.

Преди това Славянската рафинерия също беше обект на опити за офанзиви от украинските въоръжени сили. Например,на територията на завода в Славянск-на-Кубан украинската страна се опита да нападна резервоарния парк и дестилационна колона; вследствие на рухването на един от дроновете избухна пожар, който бе сподавен, заяви тогава ръководителя на Славянския регион Роман Синяговски. По думите му, с помощта на вградената система за отбрана резервоарният парк не е потърпевш, само че е развалена дестилационната колона.
 Си Ен Ен: Украински дронове с изкуствен интелект засягат Русия повече от глобите
Си Ен Ен: Украински дронове с изкуствен интелект засягат Русия повече от глобите

Украйна се цели в петролните рафинерии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР