Мохамед Лаяни е един от съдиите с най-голям стаж в

...
Мохамед Лаяни е един от съдиите с най-голям стаж в
Коментари Харесай

Това е престъпно: Огромна грешка на Лаяни спаси Фонини в мача му срещу Еванс в Рим

Мохамед Лаяни е един от съдиите с максимален стаж в ATP Тура и постоянно играчите са имали голямо почитание и доверие по отношение на него. Напоследък обаче шведът много постоянно позволява да се разсее на корта и нерядко му се случва да се вкарва в дискусионни обстановки, както беше на Мастърса в Монте Карло, когато ощети Даниил Медведев и руснакът го назова " слепец ".

Вчера обаче опитният съдия позволи доста по-сериозна неточност, която имаше голямо значение за развиването и крайната развръзка на конфликта сред Фабио Фонини и Даниел Еванс от откриващия кръг на Мастърса в Рим. Действието се разви в четвъртия гейм на решителния сет, като локалният любим водеше с 3:1 гейма, единствено че съперникът му имаше опция да реализира рибрейк.

Последва относително продължителна замяна, която приключи след драйв воле в осъществяване на Фонини, при което топката очевидно попадна в навън и Еванс незабавно огради отпечатъка в своето поле. Лаяни обаче слезе от стола си и изрично съобщи по какъв начин топката е хванала задния завършек на линията и това въобще не е същият отпечатък. Тогава първенецът от Вашингтон изцяло загуби надзор над страстите си и се развика на опитния арбитър, обвинявайки го по какъв начин въобще не му е посочил различен отпечатък и очевидно няма визия къде е попаднала топката.

Самият Фонини като че ли усещаше, че неговият противник е ощетен в обстановката и изглеждаше подготвен да премине оттатък мрежата, с цел да реши разногласието сред Еванс и арбитъра, само че Лаяни не разреши това, заявявайки по какъв начин няма подозрения в неговото решение, а международният номер 67 даже се оплака на италианеца и несъмнено беше в правото си, тъй като видеосистемата ни сподели, че ударът на Фонини е много надалеч от линията и коментаторите на мача по Tennis Channel дефинираха случилото се като " незаконно " и " същински грабеж ".

Негодуванията на Еванс продължиха и по време на почивката, в която той просто искаше съдията да млъкне и да го слуша, като му изясни по какъв начин е имало единствено един вероятен отпечатък за инспекция във въпросната обстановка, а шведът го помоли да му приказва по-уважително и го наказа с предизвестие за неспортсменско държание. Оттам насетне отрицателните страсти бяха завладели съществено британеца, който от самото начало беше незаслужено освиркван от италианските почитатели и това докара до нов пробив в актива на някогашния притежател на трофея в Монте Карло, който записа първата си победа на равнище Мастърс през годината и си обезпечи конфликт с Тейлър Фриц във втория кръг на надпреварата.

A classic clay season mishap
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР