Ник Кирьос продължава невероятния си възход през това лято и

...
Ник Кирьос продължава невероятния си възход през това лято и
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Кирьос прелетя с 26 позиции напред; Синер изпадна от топ 10

Ник Кирьос продължава невероятния си напредък през това лято и мотивацията му наподобява на по-високо равнище от всеки път. Финалистът от Уимбълдън изигра шест следващи мача на доста високо равнище по време на конкуренцията във Вашингтон и това му разреши да повтори триумфа си от 2019-та година в столицата на Съединени американски щати. Титлата ще донесе на австралиеца нанагорнище от цели 26 позиции в класацията на ATP и той към този момент се намира под номер 37 в ранглистата, което му дава напълно действителна опция да се пребори за място измежду поставените на US Open.

Водач в подреждането пък продължава да бъде Даниил Медведев, който е следван компактно от Александър Зверев и Рафаел Надал, до момента в който Карлос Алкарас и Стефанос Циципас допълват топ 5. Веднага след тях се подрежда досегашния лидер в класацията Новак Джокович, а единствената смяна в топ 10 е обвързвана с изпадането на Яник Синер от тази елитна група играчи, като мястото му ще бъде заето от поляка Хуберт Хуркач.

Рекордни класирания в топ 50 означават трима състезатели, а точно Франсис Тиафо (номер 23) Холгер Руне (номер 26) и Максим Креси (номер 31).

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР