Ник Кирьос надви Стефанос Циципас с 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7)

...
Ник Кирьос надви Стефанос Циципас с 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7)
Коментари Харесай

Кирьос изхвърли Циципас от Уимбълдън в скандален мач

Ник Кирьос надделя Стефанос Циципас с 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7) в най-интересния мач от деня на „ Уимбълдън “. Австралиецът записа четвърти триумф в петия си дуел против гърка като този бе и първи в шампионат от „ Големия шлем “. Двамата прекараха 3,17 ч. на корта.

Както се очакваше, конфликтът бе придружен от доста страсти и от двамата, кавги, апели за дисквалификация, наказателни точки, удари в тялото и липса на привет след дуела.

Box office. defeats Stefanos Tsitsipas 6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6(7)
— Wimbledon (@Wimbledon)
В първия сет се игра без пробиви, само че Циципас завоюва тайбрека със 7:2. В идващите две елементи Кириос взе подаването на гръцкия тенисист по един път и направи поврат.

При тъждество в сетовете пристигна и най-дискусионният миг в дуела. Изнервеният Циципас удари топката със мощ в посока на трибуните и тя мина доста покрай няколко фенове. Австралиецът изиска диалог със супервайзора, пред който настоя за дисквалифицирането на противника си, давайки за образец и случилото се с Новак Джокович на US Open 2020.

В четвъртия сет напрежение още веднъж взе връх. Гъркът измъкна откриващия гейм, в който отрази четири брейкбола, след което още два за 4-3. В идващите минути проблемите бяха за австралиеца. Той отрази четири благоприятни условия за пробив, измежду които и сетбол при 4:5. Стигна се до нов тайбрек, в който и двамата действаха доста точно, само че в последна сметка смелата игра на Кирьос му донесе триумф при втория мачбол за 9-7. На мрежата двамата по този начин и не се поздравиха.

„ Честно казано, беше страхотна атмосфера, необикновен мач. Чувствах се като любимец преди дуела. Играх с него преди няколко седмици, само че знаех, че ще бъде сложен мач. Той е пъклен добър тенисист. Имах лична тактичност, той знае по какъв начин да играе с мен, победи ме един път. Очевидно съм постигнал триумф. Беше страховит мач “, сподели Кириос след успеха.

„ Просто съм супер благополучен, че съумях. Той се разочароваше на моменти и това е разочароващ спорт, сигурно. Изпитвам огромно почитание към него. Каквото и да се случи на корта е единствено на корта. Обичам го и съм непосредствен другар с брат му “, добави той.

"I've got ultimate respect for him " salutes after their duel on No.1 Court
— Wimbledon (@Wimbledon)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР