Ние всички сме на мнение, че плановете трябва да бъдат

...
Ние всички сме на мнение, че плановете трябва да бъдат
Коментари Харесай

На живо от блокадата на АМ „Тракия“: Оставаме тук, докато няма решение

„ Ние всички сме на мнение, че проектите би трябвало да бъдат изтеглени и тези точки би трябвало да бъдат вкарани вътре, което вероятно ще подсигурява нашето бъдеще за годините напред. Точките, които Народното събрание гласоподава, би трябвало да бъдат вкарани в териториалните проекти, другояче няма гаранции. Ние сме сигурни, че нашите точки няма да дават отговор на европейските наставления, което значи, че те няма да бъдат предоговорени по никакъв метод. “

Това сподели онлайн в ефира на Euronews Bulgaria от Автомагистрала „ Тракия “ Бисер Бинев от КТ „ Подкрепа “. Той изясни, че протестиращите миньори и енергетици упорстват за гаранции по отношение на осъществяването на постигнатите към този момент договорености с държавното управление, тъй като в противоположен случай съглашението остава единствено написани пожелания на хартия .
В проектите желаеме да се впишат всички тези точки и да бъде тъкмо написано с какъв потенциал по години примерно до 2030 – 2038 година ще работят тези централи. Съответно и мините с какви количества въглища. Така ще се подсигурява нашата работа. Така единствено написани точките остават като едно положително благопожелание.
„ Не имаме вяра,че нещо изобщо ще бъде изпълнено и предоговорено. Не мисля, че има разнобой сред самите протестиращи, ние направихме това, което обещахме на всички работещи. Взехме споразуменията, върнахме се при хората да ги разгледаме и обещахме всички дружно да решим дали сме съгласни. Колегите не го направиха. Техните водачи взеха решение, че това е добре и подписаха съглашението. Ако по този начин мислят и имат вяра на ръководещите, това е тяхно решение. Само че ние не им имаме вяра “, разяснява Бинев разделянето на митинга на енергетиците по отношение на гласуваното през вчерашния ден от Народното събрание.

Той уточни, че протестиращите остават на Автомагистрала „ Тракия “, до момента в който има някакво решение или най-малко минимални гаранции за осъществяване на всички точки в съглашението.

„ Ние сме отворени за разговор и за всевъзможни срещи “, уточни Бинев.

„ Няма по какъв начин да спрем политическото говорене. По време на акции всички партии яхват вълната и се възползват дали от нашия митинг или от други събития в страната. Това е ясно. Ние не участваме в политизиране на митингите “, добави той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР