Ние трябваше много отдавна да сме приети в Шенген. Това

...
Ние трябваше много отдавна да сме приети в Шенген. Това
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Отдавна трябваше да сме приети в Шенген

Ние трябваше доста от дълго време да сме признати в Шенген. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус "   Ивайло Калфин, заместител министър-председател и министър на труда и обществената политика във второто държавно управление на Бойко Борисов от 7 ноември 2014 година " Европейска комисия и Екологичен потенциал неведнъж са изразявали това мнение. Приемането в Шенген постоянно е било механически въпрос. България доста от дълго време е изпълнила тези условия. За страдание за България и Румъния това се трансформира в политически въпрос и от години постоянно се намира някоя страна членка, която да ни стопира. Сега с изключение на Нидерландия, виждаме че в Швеция се появиха националисти в държавното управление, България и Румъния станаха най-първата им жертва. В Австрия се появяват такива настроения. Така че едва ли ще има единодушие този път. Ще продължим да го търсим. Абсолютно незаслужено България е държана отвън шенгенското пространство “.

Не мисля, че има механизъм за обезпечено компенсиране, в случай че изпратим военна техника в Украйна и някой мигновено ще ни я размени с нещо друго, счита политикът.  " Това е въпрос на договаряния и не би трябвало да разчитаме, че това ще бъде за рационализация на армията. Да, имаше такива обособени образци в една или друга страна, само че това не е всеобща процедура. Възможностите са лимитирани. България и до момента не изнасяше оръжие директно за Украйна, само че изнасяше доста муниции, които стигаха в последна сметка до Украйна. И в последна сметка евентуално ще продължим да вършим същото “.

Разходите за военна техника, за защита и съоръжение постоянно са такива, които не се схващат директно от хората, добави Калфин. " Факт е, че България би трябвало да има войска и защита. Очевидно, че на България й би трябвало авиация, тъй че този разход явно би трябвало да се направи. Дали по метода, по който беше направена с това авансово заплащане, е различен въпрос. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР